Три месеца гратис за тока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
08:51 / 18.08.2011
5054
Енергото вече няма да ни дърпа шалтера веднага след като изтече срокът за плащане на сметката. Ако хората не са успели да се издължат навреме или пък са затруднени финансово, ще имат три месеца гратис.

Това е една от мерките, които предвиждат промените в Закона за енергетиката, обясни зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и член на комисията по енергетика Валентин Николов. Измененията са свързани с новите изисквания на ЕС.

Идеята е за битовите абонати да бъде създаден гратисен период от 2-3 месеца, в които те да не остават без ток, ако не са си платили. За да не се получават злоупотреби обаче, през това време Енергото ще има пълното право да потърси дължимата сума чрез всички позволени от закона методи, включително и чрез съда. Ако двете страни обаче не намерят решение на проблема, шалтерът на длъжника ще бъде дръпнат.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Ще ни изненада ли времето утре?
Много скоро ще можем да минаваме по нов скоростен път за гръцкото...
Парламентът отново ще заседава извънредно
Некоректна задача в НВО по математика възмути родители
Делян Пеевски от Хасково: Можем да направим още повече - да отвар...
Шофьори на линейки от Пловдив пред Ваня Григорова: Живеем с по 3 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).