Три години за шофьора, който уби по непредпазливост дете в Русе!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:52 / 04.02.2020
2298
Три години ефективна присъда получи 76-годишният пенсионер Петко Славов за това, че по непредпазливост е блъснал с камиона си и убил 5-годишно дете в русенския квартал "Долапите" през ноември миналата година, предаде БГНЕС.

Заради съкратената процедура, по която се води делото, първоначалната присъда от 4 години и половина беше намалена с една трета. Окръжният съд в Русе определи наказанието да бъде изтърпяно при първоначален общ режим. Освен това на 76-годишния Петко Славов му се отнема и правото на управлява МПС в срок от 5 години. Съдът обаче го оневини за това, че е избягал от местопроизшествието и го оправда по обвинението в тази част.

 

От прокуратурата казаха, че са удовлетворени от наказанието, но най-вероятно ще протестират частичното оневиняване за това, че е избягал. Тъй като от защитата поискаха условна присъда, адвокатът на Петко Славов заяви, че ще прецени дали да обжалва наказанието, след като се консултура с подсъдимия.

Това може да стане в законоустановения срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).