Трактор и тракторист пострадаха заради разчистване на сметки между съдружници

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:30 / 14.04.2020
3845
Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за противозаконно унищожаване на трактор, собственост на бившия му съдружник, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

За противозаконно унищожаване на части на трактор, собственост на дружество на бившия му съдружник, Районната прокуратура във Варна е предала 52-годишния Пламен Н.

Престъплението по член 216, ал. 1 от НК е било извършено от подсъдимия на 6 март 2017 г. Пламен Н. научил от свидетел по делото къде ще работи с трактора работник на бившия му съдружник. С още двама мъже отишли в землището на село Казашка река.

Подсъдимият започнал да ругае тракториста, качил се в кабината и му нанесъл удар в главата с юмрук, издърпал мобилния му телефон и го изхвърлил в нивата. След това с чук, който се намирал на пода на трактора, Пламен Н. започнал да нанася удари върху стъклото и  лявата врата на трактора, повредил и ключалката.

Разпоредил на тракториста да излезе от кабината. След като пострадалият слязъл на земята, един от придружаващите Пламен Н. мъже нанесъл удари в стомаха и слабините на работника. 

С действията си подсъдимият нанесъл щети по трактора на стойност над 1000 лева. За нанесените телесни повреди на тракториста и за повредения му телефон материалите са отделени от това досъдебно производство.  

В хода на разследването подсъдимият се опитал да припише престъплението на самия тракторист, но обясненията му не са кредитирани от Районната прокуратура във Варна, тъй като представляват защитна теза и се опровергават от гласните и писмените доказателства по делото.

Като причина за извършеното престъпление прокуратурата сочи незачитане на правовия ред в страната и правото на собственост. До момента щетите не са възстановени от Пламен Н.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до 5 години. Мъжът е управител на друго дружество, занимаващо се със земеделие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).