ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Това са новите министри в кабинета "Борисов 3"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:09 / 23.07.2020Коментари (3)9636
Министър-председателят Бойко Борисов обяви имената на петимата нови министри в кабинета по време на извънреден брифинг в Министерски съвет. Христо Терзийски ще поеме Министерство на вътрешните работи, Лъчезар Борисов ще бъде новият министър на икономиката, Кирил Ананиев застава на мястото на Владислав Горанов, Костадин Ангелов ще оглави Министерство на здравеопазването, а вицепремиерът Мариана Николова ще бъде новият министър на туризма. 

Христо Терзийски е завършил Техническия университет в София. През 1996 г. влиза в редиците на МВР като оперативен работник в сектор "Криминална полиция“ на 6-о РПУ в София, след което работи в сектор "Наркотици“ на СДВР. Бил е началник на група в сектор "Криминална полиция“ на 6-о РПУ, както и началник на сектор "Наркотици“ на СДВР. По-късно е заместник началник на отдел "Криминална полиция“ на СДВР. От септември 2009 г. Христо Терзийски е заместник-директор на Столичната дирекция на вътрешните работи, а на 24 февруари 2015 г. оглавява Главна дирекция "Национална полиция“.

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 20 септември 2018 г. е временно изпълняващ длъжността главен секретар на МВР. Терзийски е преминал през специализирани курсове към Международна правоприлагаща академия – ILEA – през 2005 г. в Будапеща и през 2008 г. в Розуел, Съединените щати. Към този момент той е началник на Главна дирекция "Национална полиция".

Лъчезар Борисов е завършил с отличие гимназия "Константин Фотинов“ с профил математика. Висшето си образование със специалност "Макроикономика" получава от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), като завършва с отличие бакалавър и магистър. Получава втора специалност по "Счетоводство и Финанси" от Института за следдипломна квалификация към УНСС.   Борисов специализира "Устойчиво развитие“ във Венециански международен университет и Регионалния център по околна среда в Будапеща, както и "Счетоводни и одит регулации“ към Световната банка.

Завършва обучение по "Предприемачество и рисков капитал“ в Американския университет и има успешно преминати курсове по "Управление на проекти“ (WIFI, Австрия), "Насърчаване на преките чуждестранни инвестиции“ (JICA, Япония), "Борсово-валутна търговия и банки" (CITIGRUP и CITIBANK) и др. Понастоящем е докторант във Висшето училище по застраховане и финанси. Публикувал е научни статии в сферата на антимонополното законодателство и моделите на пазарно стопанство, платежния баланс на страната и банковата ефективност при сливанията и поглъщанията.

Започва работа като главен експерт в Министерството на икономиката, след провеждането на конкурс през 2002 г. От 2006 г. до момента е началник на отдел, като ръководи отдели "Преструктуриране и капиталови пазари“ и "Управление и преструктуриране на държавното участие“. Борисов е изпълнявал и длъжностите началник на отдели "Инвестиционни проекти, международни програми и маркетинг“ и "Стратегически анализи и прогнози“. Понастоящем е и член на Управителния съвет на Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Има богат натрупан опит в сферата на корпоративното управление, като е бил и в ръководните органи на редица частни и държавни компании от сферата на промишлеността, енергетиката и финансовото управление. Получавал е множество награди и грамоти за работата си в Министерството на икономиката, както и на състезания по математика и борсово посредничество. В момента Лъчезар Борисов е заместник-министър на икономиката. 

Кирил Ананиев започва работа в Министерството на финансите (МФ) през 1980 г., след като завършва специалност "Финанси и кредит" в УНСС. Специализира в областта на финансирането на социално-културните разходи в УНСС, както и в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ. Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление "Държавни разходи" и заместник-министър на финансите при три последователни правителства в периода 1998-2009 г.

Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента на Република България (2009-2011 г.) и съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.). От м. август 2014 г. до м. януари 2017 г. е заместник-министър на финансите. От 27.01.2017 г. до 03.05.2017 г. е министър на финансите на Република България в служебното правителство с министър-председател проф. Огнян Герджиков.

От 04.05.2017 г. до 10.11.2017 г. е заместник-министър на финансите в третото правителство с премиер Бойко Борисов. На 10 ноември 2017 г. е избран от 44-ото Народно събрание за министър на здравеопазването и до момента е на тази позиция. 

Доц. Костадин Ангелов е изпълнителен директор на УМБАЛ "Александровска" ЕАД.  От 2012 г. до момента, той е заместник-курсов ръководител на пети курс – студенти по медицина, Член на Комисията по Качеството на обучение в софийския Медицински университет.  От 2006 г. до момента доц. Ангелов е асистент по хирургия.  В периода 2004 г. - 2006 г., той е бил лекар–ординатор в Спешното отделение на  Център за спешна медицинска помощ, в София област. Научната му дейност включва над 23 научни статии, индексирани в MEDLINE. 

Съавтор е в 2 учебника по "ХИРУРГИЧНИ БОЛЕСТИ" за студенти по медицина Доц. Ангелов има участия в над 40 научни форума в България и чужбина.   През 2014 г. получава научната степен "Доцент“. 

Марияна Николова завършва гимназията с преподаване на чужди езици "Алеко Константинов“ в гр. Правец с профил френски език. Тя завършва висше образование - магистър по "Право" в Нов български университет и се утвърждава като юрист със значителен опит в публичния сектор. Марияна Николова притежава и магистърски степени по "Публична администрация и административни практики" и "Право на Европейския съюз" от СУ "Свети Климент Охридски“,  както и магистратура по "Стопанско управление" от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново.

Има редица обучения и специализации в страни-членки на ЕС в това число диплом по "Право на Европейския съюз“, Франция; EIPA - Европейски институт по публична администрация, Холандия; “HAUS" - финландски институт за публичен мeниджмънт, Европейската академия за данъци, икономика и право, Германия, а също и в Австрия и Великобритания. Николова има значителен принос в разработката на действащата нормативна уредба в сферата на държавната служба на Република България.

Била е адвокат към Софийска адвокатска колегия, както и юрисконсулт в "Топлофикация София“ ЕАД. Заемала е различни експертни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа. Заемала е ръководни длъжности, включително директор на дирекция "Правно-нормативни дейности“ в Министерство на земеделието и храните. Също така е избирана за член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие“. Работила е и в Държавна агенция за метрологичен и технически надзор към Министерство на икономиката.

Била е ръководител на отдел "Договорно-правен и правна защита“ в "Национална електрическа компания“  ЕАД. От май 2017 г. е началник на кабинета на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика. Преподавател е в Института по публична администрация към Министерския съвет. На 21 ноември 2018 г. Марияна Николова бе избрана за заместник министър-председател по икономическата и демографската политика от 44-ото Народно събрание.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 23.07.2020 г.
0
 
 
Абе ей, не ви искат рокади, искат ви оставките - на всички, вкл. на главния прокурор. Какво се правите на гламави?
0
 
 
Ако на есен в България има избори пак няма да гласувам за да се насерят от яд в гащите дебилния президент Радев Слави Трифонов компания и дебилните егоисти протестиращи българи с егоистично мислене .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: