Тошко Йорданов: В ромския квартал в Пловдив масово са гласували на машините за ПП, никой не направи одит

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:23 / 29.10.2022
8417
"Участието ни в четворната коалиция беше грешка, но и не беше грешка. Грешка заради коалицията на несъвместими партии. Не беше грешка, защото това беше обединение срещу ГЕРБ и ДПС, а затова в такива ситуации човек може да преглътне идеологическата непоносимост към някой партньор".

Това каза пред БНР Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН. И отчете "някои хубави неща", направени срещу модела ГЕРБ - ДПС като премахването на спецсъда и спецпрокуратурата, например. 

"Кирил Петков се опита да направи собствена бухалка, но ние и това спряхме. Затова станахме враг. Спазването на принципи и последователност, включително и за Македония, основната причина, заради която напуснахме коалицията, води до фронт срещу теб". 

На въпрос за ниските резултати на ИТН на последните избори Йорданов отговори:

"Имам сериозни подозрения за някои неща, които не мога да кажа в ефир. Има странни гласувания в циганските квартали. В циганския квартал в Пловдив масово са гласували на машините за ПП. Никой не направи одит на "Информационно обслужване".

В предаването "Политически НЕкоректно" Тошко Йорданов коментира темата за промяна на формата на държавно управление:

"В предния парламент видяхме как партиите не функционират като едно, как партийните интереси надделява над решенията, как Министерски съвет управлява парламента и парламентът е една празна функция. В една президентска република правителство, излъчено от президента и одобрено от парламента, реално може да бъде контролирано от парламента, защото не е излъчен от него и в този кабинет не са лидерите на партиите. 10 години парламентът игра по свирката на Бойко Борисов и шест месеца по свирката на Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев... Президентските републики осигуряват стабилност на държавата си". 

Според него, ако сега се състави кабинет, то "той ще е лицемерен и безпринципен", а по думите му - "парламентът е скопен". 

"За да има правителство, то трябва да е с участието на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", за да има мнозинство. Бившите коалиционни партньори нямат 121 гласа. Ако се получи правителство с гласовете на БСП, които са най-склонни да правят всякакви акробатични номера в името на властта, тогава имаш кабинет, независимо дали той мине през мандата на Стефан Янев и е опакован като експертен, общочовешки или галактически, вътре ще е подкрепен с гласовете на ГЕРБ, ДПС, на Янев и слагаш БСП".

Виж коментарите (2)

Още по темата (981):
22.02.2023 ВМРО прекратява разговорите с "Български възход"
27.12.2022 Юрий Асланов: Беше глупаво да се правят промени в Изборния кодекс
26.12.2022 Юрий Асланов: Парламентарно представените партии тупкат топката, изчаквайки и готвейки се за местните избори
15.12.2022 Трифонов: Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова - Снежанка, а Петков и Василев са седемте джуджета
10.12.2022 Атанас Атанасов: На Борисов му трябва политическа пералня
14.11.2022 Красен Кралев: Да говорим, че хартиеният вот е фалшифициран, означава да кажем, че 100 000 български граждани са корумпирани
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).