Театър в интернет за българите зад граница

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:15 / 14.12.2007
1815
От края на миналия месец в интернет съществува сайт - bgteatri.com, който дава възможност на наши сънародници извън страната, да гледат спектакли на български театри. Това става в реално време, в часа, в който се играе постановката. Записът е достъпен и 24 часа след представлението за всички, които са си купили билет за него.

Два са театрите, които вече участват в проекта - Младежкият „Николай Бинев" и Народният театър „Иван Вазов". 

Цветомира Богданова, която е в основата на проекта, разказа, че предстои и още театри да се включат в него. Възможно е да има и извънстолични. Снима се с три професионални камери, за да бъде качеството на картината максимално добро. Звукът също е на ниво.

Цената на електронния билет е 10 евро за всички спектакли. Според Цветомира Богданова такава цена за културно събитие на друго място в Европа няма. „Смятам, че за хората, които живеят извън България, това е една добра цена", казва тя.

До момента в сайта са се регистрирали около 600 души, които вече са гледали някои от спектаклите на Младежкия и Народния театър. 3000 души едновременно могат да гледат една постановка, разказва още Богданова. „Ако има интерес ще увеличим капацитета", уверява тя.

Българи от България обаче питат защо и те да не могат да си купуват електронни билети и да гледат спектакли в интернет? Обяснението на Цветомира Богданова: „Това е молба на ръководствата на театрите, които са се включили в проекта. Те си защитават интересите и публиката, която отива в залите. Дължим това уважение и на артистите, които са свикнали със своята жива публика", обяснява Богданова.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тактическо учение на НАТО в България
Започва процедурата за изграждане на зарядни станции за 42 млн. л...
ЦИК с важни указания за гласуването
Стачка на университетите, ще блокират пътища
МОН обяви по-ранен край на учебната година за хиляди ученици!
Еманюел Макрон препоръча Варна като една от своите топ дестинации...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).