Така изглежда нападнатият фоторепортер

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:06 / 22.12.2019
5994
С порезни рани по лицето е нападнатият фоторепортер в Бургас Борислав Пенков, чийто дом бе атакуван тази нощ, установи "24 часа". Пред наш репортер Пенков разказа, че малко след 3,00 часа е усетил, че някой дебне на терасата на жилището му, което е на първия етаж.

Приближил се до вратопрозореца на терасата и видял клекнал млад мъж. Нападателят се стреснал, блъснал с ръка вратата на терасата, счупвайки двата прозореца и избягал. Парчета от разхвърчалите се стъкла ранили фоторепортера по лицето. На място веднага са пристигнали полицаи от Пето РУП, които са направили оглед на аапартамента.

Това е поредното нападение над бургаския журналист от както преди около 2 г. бе нападнат и бит от криминално проявения Петър Биберов-Кюфтето, докато снима щети от подпалено заведение в Морската градина. Пенков осъди Кюфтето за побоя, като делото приключи със споразумение и наказание пробация. След това обаче започнаха проблемите на Пенков.

В края на ноември 2018 г. жилището му бе подпалено с автомобилна гума, поставена пред входната врата. Пожарът нанесе големи щети на целия вход, а хората бяха евакуирани. За палежа полицията в Бургас задържа Петър Биберов и двама мъже от обкръжението му. Разследването все още не е преминало в съдебна фаза, но междувременно Биберов бе арестуван при спецакция на столични и местни антимафиоти и спецпрокуратурата през септември т.г. и обвинен като член на организирана престъпна група за нападения, рекет, палежи и изнудвания.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
31.05.2023 Затвор за Кюфтето и другите, запалили апартамента на фоторепортер!
24.12.2019 Разкриха причината за нападението над фоторепортера Борислав Пенков
22.12.2019 Бургаски журналист стана жертва на агресия в собствения си дом
03.11.2018 Даниел Стефанов: Ако знаех, че ще ме натопят за палежа, щях да свидетелствам срещу Кюфтето
Още новини от Национални новини:
Някои вкусотии ни излизат доста солено, броим 30 лв. за пица
Силен порой и гръмотевична буря удариха центъра на столицата за м...
Промениха таксите за някои лични документи
Българин: Всичко отива за храна и сметки
Вадете чадърите утре, връхлитат ни дъждове
Първи подробности от прокуратурата, след като 36-годишна жена поч...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).