ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Светият синод реши нашата църква да стане "майка" на македонската
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:26 / 27.11.2017Коментари (16)4594
© БГНЕС
Светият синод единодушно реши да съдейства за установяването на канонически статут на Македонската православна църква, т.е. Българската православна църква да стане "майка" на македонската църква. Това съобщават от Българската патриаршия. Светият синод определи Синодална архиерейска комисия за преговори с Македонската православна църква и останалите Поместни православни църкви.

За председател на комисията е определен Старозагорският митрополит Киприан. Членовете на комисията са Ловчанският митрополит Гавриил, Пловдивският митрополит Николай, Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопският митрополит Серафим, Русенският митрополит Наум и Врачанският митрополит Григорий.

Преди заседанието патриарх Неофит коментира, че българската църква "трябва да поеме протегнатата ръка на Македония". Докато членовете на висшия клир обсъждаха въпроса, пред сградата на Синода сутринта се проведе митинг в подкрепа на сближаването на двете църкви. Призивът на хората, които се събраха пред сградата, е Българската църква да признае Македонската православна църква като независима и да стане нейна "църква майка".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
khan krum,VeselinK и на Тhe Гьон Баба....вие от един Обор ли сте..пърдон...вертеп ? Май руското сополство ви е активизирало на всички фронтове :) Отивайте да целувате Уя на вашия Николайчо тук,дето го награждават с руски ордени за слуинаж.Майка ви да и*а предателска русофилска. Заради такива като вас Македония НЕ е част от България.Продажни долни твари.Заминавайте си в Русия с все брадати козли и ченгета в раса!
+2
 
 
Намериха майка, но кой ще е бащата да я заплоди?
-2
 
 
А инак русофилските медии предварително "обявиха" ,че Светия синод щял да гласува Против. Явно на някой русофилски кръгове им се иска това! А сетете се защо Борисов НЕ прие вселенския патриарх и защо Кирил и сръбския Ириней са дупе и гащи .Неофит е Московска Марионетка .Скоро ще го привикат в Москва (на 8 декември) и Димитър Иванов ще го инструктира от името на КГБ и Русия ка да протака "съгласуването" с "посестримите" православни църкви, когато Руските Мутри изплетат интригите докрай. И така под формата на "канонична невъзможност" ще заглъхне "случката" . Щото след Македонската...трябва да се реши въпроса и с Украинската :)
+6
 
 
Задължително е "протегнатата ръка" от македонската църква да бъде приета от БПЦ. Дори и да признаем автокефалията на Македонска православна църква, все пак БПЦ ще се легитимира като нейна МАЙКА! Нищо, че "Вселенската" (всъщност гръцка) църква от Цариград, както и Сръбската от Белград ще бъдат против и няма да признаят този акт. Ще има обструкции и от македонските националисти, включващи и сърбомански църковни духовници, но сега е моментът за сближение между насилствено разделените братя во Христе от двете страни на изкуствената граница между България и Македония! Друг исторически шанс няма да имаме и сме длъжни да го оползотворим! А по-нататък може да мислим и за държавна уния, ако Господ рече...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: