Съветник на Радев: Този трик с насаждането на голям страх няма да работи дълго време

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
11:10 / 09.04.2020
31825
Кризата с COVID-19 ще промени българската политика. Това каза в интервю за  Радио "Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. По думите му кризата е изключително сериозна и нищо след нея няма да бъде същото, но хората все още не могат да осмислят това в цялата дълбочина.

"Дори и не толкова умните хора в правителството разбират, че този трик с насаждането на голям страх няма да работи дълго време. Съзнавам добре, че хората са уплашени, че се притесняват за живота и здравето си, но има много други неща, които се случват. Не казвам, че трябва да се пренебрегват медицинските препоръки и ограничения, но ние трябва да се научим да живеем с този вирус, защото той няма да изчезне на 14 май, а дълго ще остане тук. Не може обществото да спре да произвежда, да потребява, да общува, защото това също е смърт. Между другото, това казва и президентът. Много е лесно да плашиш, но хората в правителството по един или друг начин усещат, че тези въпроси ще бъдат зададени много остро и последиците ще бъдат много сериозни“, допълни политологът.

Според Александър Маринов промяната на българската политика в момента е на фазата на разпада.

"Когато управляващата класа няма необходимите качества, тя не може да излезе от кризата с необходимата сплав от интелигентност, компетентност и мъжество. Сега започва паниката в средите на тези, които вземат решения“, коментира той. Александър Маринов обясни, че промяната в българската политика не е в това да се сменят лицата и имената, а в това коренно радикално да се промени начинът, по който се прави политика.

"Именно този дефицит на умения, на знания, на компетентност и добросъвестност сега личи много ясно. Според мен това е много тежък, много болезнен, но ценен урок за българското общество. Трябва да се промени начинът, по който се мисли за политиката, за отговорностите, свързани с политиката, а оттам вече и начинът, по който подбираме хората, които трябва да вършат това“, допълни политологът.

Прeди гoдини Мaринoв бe oбявeн oт Кoмиcиятa пo дocиeтaтa зa cътрудник нa кoмуниcтичecкaтa Държaвнa cигурнocт. В пeриoдa 1983-1990 гoдинa тoй e бил cъдържaтeл нa явoчнa квaртирa, a пceвдoнимът му e ''Мaйcтoрa''. Ocвeн тoвa, в пocткoмуниcтичecкa Бългaрия тoй бeшe и нaрoдeн прeдcтaвитeл oт БCП в 36-oтo и 37-oтo Нaрoднo cъбрaниe. Сега Александър Маринов е  председател на Стратегическия съвет към президента

Виж коментарите (21)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).