Съдът оправда ексвъншния министър Даниел Митов и осъди заместника му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:37 / 29.10.2018
3460
Съдът оправда бившия външен министър Даниел Митов и осъди на четири години затвор заместника му – Христо Ангеличин,съобщи Дарик.

Двамата са обвинени за това, че през 2016 г. не обявили обществена поръчка за купуване на самолетни билети за министерството, а вместо това сключили споразумение със земеделското министерство, за да ползват фирма, наета от тях.

Делото започна през март и въпреки че защитата настояваше то да приключи още през лятото, прокуратурата настояваше за разпит на още свидетели.

На следващото заседание пък се оказа, че държавното обвинение е призовало директора на грешната туристическа агенция. Явилият се Николай Шопов обясни, че дори адресът на фирмата му е объркан и предложи телефон за контакт с търсения от прокуратурата свидетел.

Почти на финала на делото пък прокуратурата реши да промени обвинението срещу Митов с по-леко, но в крайна сметка той бе оправдан и по него.

Заместникът му Христо Ангеличин бе признат за виновен за безстопанственост и освен 4-годишната присъда получи и парична глоба от 4000 лева.

Присъдите и на двамата не са окончателни.

В началото на месеца Ангеличин получи 2-годишна условна присъда и по друго дело – за закупуване на телефонни централи за 12 посолства в чужбина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).