ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Съдбата на студента, който си купи "Кремиковци" за 316 млн. лв.
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 16.09.2016Коментари (2)3217
© bTV
26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на "Кремиковци" срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът е току що завършил студент, живее на квартира в София, няма никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който bTV откри складирани домашно направени туршии. 

Роднините му тогава научиха, че е започнал да се занимава с бизнес от телевизията. Соченият за класическо подставено лице Варнаджиев се води шеф на "Кремиковци" около година. 

Фирмата-купувач на комбината "Кремиковци" е препродадена и накрая се оказва собственост на офшорка, регистрирана в рая на скритата собственост Британски Вирджински острови.

5 години след коронясването си за шеф на най-голямото предприятие в България Варнаджиев няма нищо общо с "Кремиковци" и с какъвто и да било бизнес, а някои издания твърдят, че той е в неизвестност. Екипът на bTV потърси Лъчезар Варнаджиев на адреса му в Белене. "Надин" е фирмата, която стои зад покупката на "Кремиковци" преди 5 години. 

Преди да бъде поставен като собственик, Варнаджиев работи за компанията. Брат му Павел Варнаждиев също за кратко става собственик на фирма, работеща с "Надин", за което по-късно е арестуван и обвинен за данъчни измами, ощетили държавата с 16 милиона лева, а в момента чака присъда.

Екипът на bTV потърси Павел Варнаджиев, брата на бившия собственик на "Кремиковци", на адреса му в София и откри обвинения в данъчни престъпления по телефона: 

"Знам, че търсите сензации, но има много по-големи сензации от мен. Не са ни използвали за нищо, поне мен със сигурност. Аз нямам никъде нищо, брат ми също. Мен като разследващ журналист може да ме проверите, че в периода 2010 - 2011 г., ме няма в България". 

Адвокатът на брата на бившия собственик на "Кремиковци" отказва среща с журналисти: "Брат му беше забъркан, господине. Брат му го забъркаха. Варнаджиев не е бил служител на "Надин", не е работил в "Надин". Той е бил собственик на една фирма за два месеца и предишния собственик е работил с "Надин".

Чакаме съда някой ден да си каже думата и толкова". Фиктивният купувач на "Кремиковци" от 2011 г. Лъчезар Варнаджиев, чиято фирма брои 316 милиона лева за комбината, отказва среща с нас. 

Дали 5 години по-късно младежът, изкушил се да изиграе ролята на едър капиталист, съжалява за авантюрата си - Лъчезар Варнаждиев отказва да говори за това.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нещата са така добре измислени и отдавна следите са "заметени"!! В момента даже не е интересно къде е въпросният първи собственик!! Вашият въпрос е резонен, но се съмнявам някой да се осмели да "осветли" тази загадка!!
+1
 
 
Защо никой не казва, от къде са дошли парите?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: