Стефан Янев: Въпросът е дали декларацията на ПП отговаря на основния приоритет

Автор: Рени Томович
Коментари (0)
11:55 / 04.01.2023
1411
Към този момент има редица въпроси, които остават открити. На първо място това е въпросът дали тази декларация, написаното в нея, вложеният труд и желание да се адресират определени проблеми, да се търсят определени приоритети, всъщност отговаря на основният въпрос. Основният въпрос за съставяне на правителство е дали има мнозинство. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на "Български възход“ Стефан Янев, предаде "Фокус“.

"Дали тази декларация е в състояние да гарантира наличието на мнозинство от 120+ депутати. Това към момента не е ясно, защото за нас, винаги сме го подчертавали, основата на мнозинството за потенциално коалиционно споразумение е това, което гарантира кой носи отговорност – и политическа; какви са механизмите за взимане на решения, какви са механизмите за взаимодействие между изпълнителната и законодателната власт. И в контекста на всички тези въпроси, отговорът дали или не ще получи подкрепа, ще се разбере в близките дни. В крайна сметка, нека да приемем така – че този документ все още се работи, има време за доизчистване на текстове, да се получи яснота по тези въпроси, за които стана въпрос по-рано и тогава ще преценим и ще видим“.

Дали ще влезе в комисия или директно в зала разглеждането на декларацията на ПП е един въпрос, който предстои да се уточни, допълни Янев.

"Така че нека все пак да видим. Аз твърдя, че се работи по нея и ще видим какъв ще е резултатът“.

Въпросът за третия мандат ми го задавате от три месеца и съм казал, че затова сме в парламента – готови сме за всякакви такива хипотези и когато дойде тази хипотеза, ще видим как ще я реализираме, заяви още Янев.

"Механизмът на всеки един мандат, на всеки един опит би трябвало да бъде такъв, че да доведе до краен резултат. По крайния резултат ще разберем кой механизъм е бил по-работещ“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (876):
06.06.2023 Кирил Петков: Връщаме силата на парламентарната република
06.06.2023 Мария Габриел: Доказахме, че с диалог и разум можем да постигнем резултати
06.06.2023 Напрежение пред сградата на парламента
05.06.2023 Проф. Дичев за правителството: Намери се компромис, който позволява страната да тръгне напред
01.06.2023 Десислава Атанасова след боя в НС: Това управление на държава ли е?
30.05.2023 Политолог: Последните събития ще мобилизират електората за радикална
промяна
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).