Стартира акция за използване на предпазни колани и детски обезопасителни системи в МПС-тата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
14:44 / 12.03.2012
5971
Контролната операция, организирана от Европейската мрежа на службите "Пътна полиция" в ЕС /TISPOL/, започва от днес до 18 март, ще се проведе отново и от 12 до 18 август.

Акцията на отдел "Пътна полиция" при ГД Охранителна полиция" стартира на територията на цялата страна. В хода й ще се проверява и задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

Операцията се организира по плана на Европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL и се провежда на територията на всички страни-членки.
Основната цел на TISPOL е чрез провеждането на тази кампания да се окаже въздействие върху поведението на водачите на автомобили и пътниците, като акцентира отново на факта, че по този начин могат да се спасят човешки животи. Използването на обезопасителните колани и детски обезопасителни системи значително намалява риска от сериозно увреждане или смърт при инциденти на пътя.


Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Нови ремонти на АМ "Тракия"
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).