Служител на бензиностанция системно присвоявал пари от продаденото гориво

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:53 / 11.03.2020
5361
Районната прокуратура в Силистра привлече към наказателна отговорност 36-годишния Явор Н. за присвояване на чужди пари, връчени му в качеството на длъжностно лице да ги пази или управлява – престъпление по член 201, ал. 1 от НК. Мъжът е задържан с постановление на прокурор от Районната прокуратура в Силистра за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда, където ще бъде внесено искане за определяне мярка за неотклонение "Задържане под стража“, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Обвиняемият работел на бензиностанция на "Ром петрол“ в Силистра. За да извършва престъпната си дейност и да присвоява пари, Явор манипулирал в системата постъпленията от продаденото гориво. Той бил задържан от служители на икономическа полиция в ОД на МВР в Силистра след приключване на нощната му смяна. При извършения обиска у него са намерени 250 лева, присвоени от оборота на бензиностанцията.

Явор Н. действал по тази схема от около 3 години, смятат разследващите. До момента разследването е установило, че 36-годишният обвиняем е присвоил около 20 000 лева, но се смята, че сумата е двойно по-голяма. Явор Н. е направил самопризнания.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районната прокуратура в Силистра.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).