ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
След новото изискване на НАП: Оборотите на бензиностанциите скочиха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:15 / 26.12.2011Коментари (8)2289
© Plovdiv24.bg
С 24 милиона лева са се увеличили оборотите на бензиностанциите само за месец. Данъчните отчитат, че след свързване на фискалните апарати с НАП при спаднало потребление приходите в бранша чувствително са нараснали.

Скочилият оборот на бензиностанциите мотивира депутатите да въведат допълнителен механизъм за контрол - електронни системи следят количествата гориво в резервоарите. И заваляха обвинения, че това се прави в услуга на големите вериги.

Собствениците на малки бензиностанции масово отказват да говорят пред медии и понякога са необяснимо агресивни.

Единствено шепа собственици на по една-две бензиноколонки от Стара Загора се престрашиха да говорят и дори излязоха на протест. Според тях за покриване на новото изискване трябва да бъдат инвестирани минимум 20 000 лева, което е непосилно за малките играчи.

Но от НАП са категорични, че компромиси няма да има. До момента, по данни на приходната агенция, не са започнали да внедряват новата система повече от половината бензиностанции у нас.

От там признават, че ако има масово запечатване на обекти, то може да се стигне до там, че цели населени места и дори региони да останат без бензиностанция.

Източник: bTV








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
собственик на бензиностанция с непосилни 20 000лв. добре :)
Aнонимен
на 26.12.2011 г.
+6
 
 
е даде да оцелеят!!!! малките фирми крият обороти да оцелеят , малките магазини крият оборот да оцелеят, хотелите и ресторанти крият оборот да оцелеят, лекари и зъболекари не плащат данъци за да оцелеят и държавата се напълни с милионери палати скъпи коли и яхти от оцеляващи.Та питам как да оцелее държавата и обикновените хорица ??? Извинявам се на адвокатите че ги пропуснах . мисля че е ред на зъболекари и лекари защото за 20 години не звярвам някои да може да покаже касова бележка или или друг документ за платени пари
-5
 
 
НАП ще монтират на всеки живороден гражданин апарат на устата и апарат на задника и ще следят колко храна влиза и колко излиза и ако има разлика ''жална му майка" ..... само простотий в тази държава.Всичкото Мара втасала и до резервоарите на бензинстанцийте опряла.
Aнонимен
на 26.12.2011 г.
+1
 
 
Няма нищо тъпо, както пише в предният коментар! 22 години ще станат вече от както държавата и народа са ежедневно крадени. Време е вече да има ред навсякъде във всичко. Алчността е най-тежката болест на отминалите правителства, парламентаристите, работодателите в България. След като ревем, че няма пари за операции на деца, старите хора, образованието, медицината и ... е време източването на държавата да спре. Българските чорбаджии си купуват острови, скъпи лимузини и всякакви еснафски вещи, които няма да занесат в гробовете си, ала не дават кляб на работниците си. Нито капитализъм, нито демокрация е отминалият 22-годишен период. Преживяхме разруха, грабеж и анархия. След, като сега НАП отчита прираст в оборотите на бензиностанциите е ясно, кой кого е мамил 22 години. Бензинаджиите реват от алчност. Е стига! Нека има правила! Като искаш да си бизнесмен бъди преди всичко и малко честен. Да не повтаряме какви петролни продукти се продават през последните десетилетия и колко народ изпищя от менета.
Aнонимен
на 26.12.2011 г.
+1
 
 
Еми, това е тъпо - като искат да им въведат задължително нещо толкова скъпо, нека държавата да го плати или да измисли някакъв механизъм за това. Как може да те задължават да направиш нещо, а в същото време това да ти струва толкова много пари. Че то това си е изнудване!
+1
 
 
Лобито на големите вериги бензиностанции има сметка от окрупняване на бранша и затова дава мило и драго за приемането на удобни за него законодателни промени. Малките бензиностанции крият обороти и мамят държавата за да оцелеят, а не защото от това стават милионери.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: