Скандал: Тайни чатове на Иванчева разкриват заговор и подготвян преврат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
20:56 / 10.09.2019
9413
На редакционните пощи на много медии бяха получени видеозаписи и чатове с участието на Десислава Иванчева. Тя е осъдена на първа инстанция на 20 години затвор.

Записите са изпратени от Йордан Бонев, който обясни, че в сряда ще внесе сигнал в прокуратурата.

От записите става ясно, че Иванчева организира протести. Има несъответствие между датата и часа на записите към днешна дата и събитията, за които се говори.

Какво се чува във видеото:

- На протеста на 12-ти за Бойко Атанасов ли да викаме?

- Против Гешев. Трябва да свалим Гешев, пък кой ще сложим, където се казва - няма значение. Е, има значение естествено.

- Бойко Атанасов пое ли ангажимент да ви махне поне обвиненията?

- Нашите ли? Аз не съм се пазарила, аз не правя сделки. Аз съм малко тъпо парче, разбираш ли? Малко съм идеалист, малко съм ку-ку.

- Смисъл падане на Гешев, на кабинета?

- Да, да. Гешев най-вече, на прокуратурата и Гешев. И следователно, те хората, които ще са там, ще искат и правителството да си ходи. Да бутаме мафията и така нататък.

В мейла си до медиите подателят Йордан Бонев, който вероятно е и автор на записа, бе оставил мобилния си телефон. Потърсихме го за коментар. Бонев обяви, че ще говори официално утре, когато внася сигнал в прокуратурата.

"Сигналът съдържа тайни записи и чатове. Звукозаписи и видео, в които се говори за преврат и как се плаща протест. Утре, като ме видите, ще получите по-подробна информация. Няма да откажа интервю", коментира Бонев.

В комуникацията между двамата се споменават имената на банкера Цветан Василев, бизнесмена Иво Прокопиев, като организатори на протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, които на по-късен етап трябва да прераснат в протести срещу правителството на Бойко Борисов. Според информация от писмото на Бонев и показаните чатове, зад финасирането на тези действия стоят Василев и Прокопиев. Иванчева признава, че част от организацията е и лидерът на "Да, България" Христо Иванов, както и Георги Георгиев от БОЕЦ .

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).