Шофьорите с тежки нарушения плащат до 300% по-скъпа "Гражданска"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
17:30 / 22.06.2019
7475
Шофьорите с тежки нарушения на пътя ще плащат до 300% по-скъпа застраховка "Гражданска отговорност", а "добрите" водачи ще получават бонус до 25 на сто от цената на полицата. Това се предвижда да залегне в новата системата “Бонус – малус", заяви председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова. 

Една от промените е свързана с това системата да бъде обвързана с шофьора, а не с автомобила, както беше в предните предложения. По този начин продажбата на един автомобил ще стане по-лесна. 

От агенцията предвиждат още в застрахователната полица да присъстват имената на шофьорите, които управляват даден автомобил, а цената на застраховката да се определя спрямо тяхната изрядност на пътя. 

Така например, ако един водач е изряден, а друго лице, посочено да управлява автомобила, не е, то цената на полицата ще зависи от коефициента на най-лошия водач. По думите на Крумова дребните нарушения няма да засягат и определят цената на застраховката. Тя ще зависи от няколко варианта – или ще влизат само щети, предявени по ГО, или нарушения (напр. превишена скорост с 50 км/ч), или двете комбинирано.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).