Сергей Игнатов в Съединение: Училището ще се превърне в център на тържествата за Деня на народния будител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:53 / 31.08.2012
2264
"Училището ще се превърне в център на тържествата за 1 ноември - Деня на народния будител. Гражданите на Съединение заслужават това, тъй като от 1983-та година чакат построяването му." Това каза пред медии министърът на образованието и науката Сергей Игнатов веднага след като инспектира работата по строежа на учебното заведение. На обиколката с министъра бяха още областният управител на Пловдив, директорът на РИО Иванка Киркова, председателят на ОбС, общински съветници от групата на ГЕРБ, кметът на Съединение, директорката на СОУ "Христо Ботев" и представители на строителите. 

"1 ноември е реален срок за довършване на училището. Знаете, за него изчегъртахме - казано на жаргон - от бюджета на Министерството на образованието и науката 1 млн. лв. Забавянето дойде от бюджетните процедури. Няма смисъл да отворим за началото на учебната година и да извадим после децата отново, за да продължим с ремонта. 

Става дума и за безопасността им", допълни още министърът. Той съобщи, че ще продължи да наблюдава етапите на довършителните работи в Съединение и има вероятност още на 5 септември, когато е празникът на града, да направи нова инспекция.

На място контрол се упражнява и от обществен съвет, създаден по настояване на народния представител Димитър Лазаров, с когото в навечерието на 24 май за първи път министър Игнатов посети старото и новото училище. 

Тогава министърът пое и първия ангажимент от името на правителството да съдейства за решаване на проблема със строежа, проточил се вече почти 30 години.
Сега работници оформят водополивната яма, изграждат трасето за ел. инсталацията и ВиК, действат и по инфраструктурата. Игнатов увери, че за първия учебен ден обектът ще бъде напълно обезопасен за децата, които ще започнат в съседната сграда занятия, но със сигурност ще любопитстват наоколо.

Министърът сподели и още една добра новина в аванс - че предстои да се направи и първата стъпка по довършване на училището в Садово. Него той посети отново с народния представител Димитър Лазаров през месец май тази година.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).