ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Семейство от Варна: Сбъркана диагноза едва не погуби детето ни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 11.05.2016Коментари (19)4360
© Plovdiv24.bg
Снимката е илюстративна
Младо семейство от Варна пожела да сподели за Varna24.bg горчивият си опит с лечението на дъщеричката им, за да предпази други семейства от грешката да се доверят на "прехвалени" лекари, без да подложат на съмнение предписаното лечение, което в случая е неадекватно и води след себе си сериозни последствия. Ето какво разказаха напатилите родители: 

"През февруари дъщеричката ни, която е на три години и половина, започна да кашля. Детето посещава детска градина и това е обичайно явление предвид контакта с други деца и сезона. Като всички нормални родители и ние се притеснихме и решихме да вземем незабавни мерки, за да овладеем положението. 

Решихме обаче да заведем детето на добър специалист, за да сме по-спокойни. Препоръчаха ни известна варненска фамилия, която работи в частния си кабинет. Заведохме малката в кабинета, от там ни пратиха на рентген за снимка. Рентгенологът ни успокои, че няма повод за притеснение, защото според снимката става въпрос за лек бронхит.

Върнахме се в кабинета обнадеждени. Докторът обаче погледна снимката, въздъхна тежко и заяви, че положението е много сериозно, защото става въпрос за двустранна пневмония. Съпругата му, също лекар, която стоеше срещу него, взе снимката и отсече: "Няма нищо!". Докторът попита: "Какво ще правим сега?" и съпругата ми каза:"Ами слушайте жена си", с надеждата, че действително дъщеря ни не е толкова болна. 

Въпреки диалога обаче явно тежката дума в семейството имаше именно той, защото назначи сериозно лечение с два антибиотика едновременно. Изписа ни "Зинат", който да даваме през устата и отделно сутрин и вечер трябваше да ходим на венозни вливания с антибиотика "Амикацин". Всяко вливане струва 3 лева. Отделно за всяко "Добър ден" в кабинета се плаща по 15 лева. 

Не е въпросът в парите, а в това дали трябва да се правят експерименти с малки деца, както се оказа в нашия случай. След два-три дни детето не само, че не се подобри, ами по цялото му тяло избиха алени червени петна. 

Разтревожени попитахме какво става? Докторът отсече, че това било нормално в хода на вирусната инфекция. 

Разтревожени решихме да се обърнем към неговия син, също лекар във фамилната клиника. Той определено се шаштиса като видя детето и започна да се почесва където не го сърби. След това изписа противоалергични капки. 

На третия ден, при поредното вливане на венозния антибиотик детето започна да се дави и задушава. Тогава съпругата ми на свой риск откачи системата, грабна детето и си го прибрахме у дома. Малката продължаваше да е в критично състояние, кашляше кошмарно и се давеше, дишането и беше много затруднено. 

Само ние си знаем какво ни е коствало да гледаме безсилни и изплашени детето си в това състояние, но наплашени от тези лекари не посмяхме да потърсим други, за да не ни назначат поредното "шоково" лечение. 

Както и предполагахме, след около 8 часа, когато мина действието на антибиотика, детето започна да диша леко и заспа спокойно. Когато се събуди потърсихме вече друг специалист, който да каже какво да правим от тук нататък. 

Лекарката, при която отидохме, прегледа детето и ни прати да пуснем изследвания, за да види какви са показателите. Оказа се, че няма никаква вирусна инфекция. И знаете ли какво изписа за долекуване на дъщеричката ни- витамин С и калций. На въпросът какво ще правим с двустранната пневмония жената се ококори, погледна снимката и каза: "Каква пневмония?".

Така се оказа, че детето ни умишлено е било тровено с излишни антибиотици, които едва но го погубиха и предизвикаха тежка алергична реакция. 

Направи ни впечатление, че в този прехвален кабинет стотиците деца, които минават от там се лекуват с един и същ антибиотик. Това споделиха други родители, които също посещаваха кабинета. 

Умишлено не споменаваме името на лекаря, за да не излезе така, че търсим някакво лично отмъщение. Първоначално имахме намерение да предявим по съдебен ред претенциите си към този "специалист", който напълно безотговорно изписа неадекватно лечение, но след това решихме, че няма нищо по-важно от това, че детето ни е добре, живо и здраво, а за нас остана огромната тревога и поуката. 

Добре, че има и съвестни и отговорни лекари, за които печалбата не е над здравето на децата. Споделяме преживяното единствено с желанието да предпазим други родители от разочарованието и стресът, на който бяхме подложени ние.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.01.2020 г.
0
 
 
Същата ситуация преживяхме и ние с този псевдо лекар ,абсолютен печалбата! Не водете там децата си!
0
 
 
На този доктор трябва да му се изпише юмручен антибиотик
0
 
 
Трябва да кажете името,защото при вас е имало щастлива развръзка,но друго дете може да не е толкова силно и да не издържи.А ако впоследствие разберете,ще се чувствате зле,че сте можели да предупредите.Наистина повечето лекари прекаляват с изписването на антибиотици,но как може дългогодишен лекар да не разчете правилно рентгенова снимка?Слава богу,нашата лекарка е хомеопат и много рядко ,,само в краен случай изписва антибиотик.Затова сме много доволни от д-р Балтиева,пък и много други хора,ако съдя по опашката пред кабинета и.
0
 
 
Да не дава господ на ничие дете да се случват такива инциденти, но грешки винаги стават и при никой лекар не са изключение. От написаното се подразбира, че става дума за клиниката на д-р Кирязов, но моя личен опит от там е съвсем противоположен от този в статията. Когато трима известни доктори тровиха детето ми в съвсем младенческа възраст с антибиотици, точно този доктор ни помогна да се излекува детето. Трета година ходим там дори при най- малък проблем и лечението винаги е било адекватно.
0
 
 
От всичко прочетено разбрах за кой лекар се говори тук това според мен е Кирязов!Той работи по същата схема на лечение!
Aнонимен
на 11.05.2016 г.
0
 
 
За съжаление цялато българско здравеопазване вече е на това ниво!Имам познати,които са ползвали услугите на въпросната клиника и семейство Кирязови.Мисля че,единственото което правят е да дават на децата антибиотици ,който "всичко лекуват",а единственото което се случва е след месец-два родителите отчаяни отново да отидат при лекарите и да търсят помощ.Нямат друга алтернатива освен антибиотиците и вместо да помислят за крехкия детски организъм и за това ,кое би било най-леко и в същото време най-добро за детето,те избират "сигурните антибиотици".Най-искренно съветвам никой да не посещава тази клиника,за да не изпада в най-тежкото положение-а именно да гледа детето си да страда!
+2
 
 
Така че г-жо казвайте кой е този д-р некадърник за да няма и други съсипани детски животи,а предполагам чее възрастни ходят там, дано не попаднем случайно там......
+1
 
 
Работата е там, че шофьорът не е обвързан с фармацевтичните компании, които с огромното си влияние защитават лекарското съсловие когато допуска грешки. Горко ни заради някои некадърни доктори.....влязъл с 3 на релси, купува си изпитите и после шишардисано се чеше там където не го ссърби при малко по-сложен случай.....
+1
 
 
Добре де, в случая е ясно защо този доктор е предписал лекарството - явно получава доста добри облаги да го предписва от търговците. Ама тези родители от луната ли падат? Винаги в такива случаи първо се иска второ мнение - винаги! А те за второто мнение отишли... при сина на доктора!! При това след време. Ужас! До някъде и те са си виновни, че не са го направили веднага и при друг лекар. А втората им голяма грешка за мен е, че сега не искат да съдят доктора. Искате това да се случва и на други родители и деца след вашия случай ли? Съдете го до дупка, дори и да не спечелите делото - достатъчно е да се разчуе какво се случва в тоя кабинет, за да предпазите възможно най-голям брой хора от по-нататъшно шарлатанство. Така е, след като и медицината я обърнаха на търговия.
+2
 
 
Има ли лекар допуснал "грешка" в затвора?... няма. Докато един шофьор допуснал подобна "грешка" е осъден и си излежава присъдата, лекарите са недосегаеми. А "грешката" е една и съща - отнемане на човешки живот. Не е редно да се крие името на този съмнителен специалист.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: