Румен Радев коментира в Графа горещия шпионски скандал

Автор: Георги Василев
Коментари (3)
15:00 / 24.09.2020
4169
Президентът на република България Румен Радев коментира днес в базата "Граф Игнатиево“ последния шпионски скандал, който разтърси страната вчера, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че по данни на прокуратурата, двама граждани на Руската федерация са осъществявали разузнавателна дейност, при която са търсили информация за плановете за модернизация на българската армия и поддръжката на техническата годност на военната техника. Целта им е била да предадат събраната информация, представляваща държавна и служебна тайна, на руското военно разузнаване в Москва.

Ето какво каза президентът Радев по темата:


"Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са национален приоритет и тук не може да има никакъв компромис. Надявам се службите и прокуратурата да са събрали достатъчно и обективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото има и такива. Трябва да има ясна информация в какво се състои този шпионски скандал!

Трябва да има и ясен отговор на публикациите в немското издание "Шпигел“, където има сериозни обвинения, че държавното управление на България се поставя в услуга на управлението на чужда държава. И това трябва да бъде изчистено!

Трябва да подхождаме с много ясни и безкомпромисни критерии към всичко, което уронва нашата национална сигурност“.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).