Ревност и алкохол в дъното на трагедията в "Аспарухово"

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
14:34 / 12.08.2019
3285
Най-тежката мярка "задържане под стража" наложи състав на Варненския окръжен съд по отношение на 58-годишният Атанас Георгиев, обвинен в убийство с особена жестокост на жената, с която съжителствал, предаде репортер на Varna24.bg.                                  

Досъдебното производство е било образувано, след като на 8 срещу 9 август тази година след сигнал е било намерено тялото на 51-годишната Йорданка А. в дома й в кв. "Аспарухово“. Жената е била убита след жесток побой от мъжа, с когото живеела на семейни начала отскоро. Двамата се запознали в социалните мрежи и решили да се съберат за живеят заедно.

Атанас Г. пристигнал от Пазарджик и се нанесъл в дома на убитата жена. След задържането му той е тестван за алкохол и резултатите са показали 3,30 промила алкохол в кръвта му. До момента 56-годишният обвиняем не е признал вината си.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда – задържане под стража, на Атанас Г., подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Пред съда мъжът поиска да не бъде оставян в ареста, въпреки че престъплението му е извършено, докато търпи условна присъда за катастрофа.  

В съдът мъжът трепереше като лист и обясни, че е бил много пиян, но не е искал да се укрива, а веднага щом видял Йорданка на следващия ден посиняла, се обадил на тел. 112. Предната вечер, когато и нанесъл множество удари с юмрук с лицето, жената повръщала, но била още жива. Така я оставили и отишъл в другата стая да спи. 

На въпроса защо е посегнал на жената, с която живее, той отговори объркано на съдията: "Питах я вярно ли е, тя каза, не. После още няколко пъти. Затова я удрях 3-4 пъти с юмрук в лицето."

След заседанието на съда адвокатът на Атанас обясни, че вероятната причина за нанесения побой е ревност, съчетана с огромно количество изпит алкохол.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (3):
26.05.2020 Доживотен затвор за Атанас, убил мъчително и жестоко Йорданка от Варна
04.02.2020 Атанас, убил зверски половинката си в "Аспарухово", снимал трупа и продължил да пие
12.08.2019 Атанас, пребил с юмруци до смърт Йорданка в "Аспарухово", е бил мъртвопиян
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).