Ремонтират с европари няколко училища у нас, сред тях и пловдивска гимназия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:34 / 25.03.2020
2523
Нови седем общински и държавни професионални гимназии ще бъдат обновени и преоборудвани с финансиране по управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. В тях ще бъдат инвестирани почти 8 млн. лв. спестен ресурс по приоритетна ос 3 "Регионална образователна инфраструктура" на европейската програма. Управляващият орган вече публикува изменение на процедурата "Подкрепа за професионалните училища в Република България" и приоритетната ос, с което се дава "зелена светлина" за стартиране на проектите.

Пет от професионалните гимназии, които ще получат финансиране, са в направление ветеринарна медицина, горско стопанство, растениевъдство и животновъдство. С проекти могат да кандидатстват общините Берковица – за Лесотехническа професионална гимназия, Две могили – за Професионална гимназия по селско стопанство "К. А. Тимирязев", Елхово – за Професионална гимназия по механизация на селското стопанство "Ернесто Че Гевара", Нови пазар – за ремонт на Професионална гимназия по селско стопанство, и община Лозница – за Професионална гимназия по ветеринарна медицина и земеделие "Александър Стамболийски".

Министерството на образованието и науката може да подаде проект за финансиране на ремонтни дейности в Професионална гимназия по облекло "Ана Май" в Пловдив и Професионална гимназия по електроника и енергетика – Банско.

Крайният срок за подаване на проектни предложения е19:00 часа на 29.05.2020 г.

До момента по нея са финансирани 40 договора на стойност от почти 160 млн. лв., с които се ремонтират десетки училища в цялата страна. Така се създадат условия за модерни образователни услуги чрез подобряване на образователната инфраструктура в професионалните училища от национално и регионално значение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).