Различни градове - различни минимални заплати?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
10:01 / 05.10.2012
3840
Минималната заплата в София да бъде различна от тази в Монтана или Видин. Тази идея ще обсъжда правителството с бизнеса и синдикатите на следващия Тристранен съвет. Това обяви пред вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Според него за 310 лева минимална заплата в София, Пловдив или в Бургас не работи почти никой. В същото време в Северозападния район една значителна част от хората в частния сектор взимат такова възнаграждение. Така едно евентуално увеличение на минималната заплата може да създаде проблем на бизнеса в по-бедните райони, предполага Дянков.

"Идеята не е лоша, в момента никой не отчита регионалните диспропорции", коментира Божидар Данев, председател на БСК. Според него държавата изобщо не трябва да налага минимална работна заплата за частния сектор. Натискът за вдигане на доходите ще ликвидира много малки и средни фирми в региони с по-висока безработица, смята Данев.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (22)
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).