Разкриха причината за нападението над фоторепортера Борислав Пенков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:09 / 24.12.2019
3997
Днес в сградата на Апелативна прокуратура – Бургас, бе проведен брифинг с участието на г-н Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас.

Поводът за срещата с медиите е детайли по разкриването на лице, съпричастно към нанесените материални щети в апартамента на фоторепортера Борислав Пенков.

На брифинга стана ясно, че нападението не е свързана с фоторепортерската дейност на Борислав Пенков. Касае за инцидентна криминална проява. Извършителят е на 19 години. Лицето е споделило пред униформени, че имал намерение да открадне неща, които са били само на терасата на потърпевшия. Образувано е досъдебно производство, като наказанието на извършеният може да бъде лишаване от свобода от 1 до 5 години. Прокурорът ще съобрази адекватна мярка за отклонение.

"Искам да изразя своите адмирации към ОД на МВР Бургас. Доказахме кой е извършителя  за по-малко от 45 часа. Имаше  изключително добро взаимодействие между полицията и районната прокуратура.", завърши Георги Чинев.

Припомняме, че това е поредното нападение над бургаския журналист от както преди около 2 г. бе нападнат и бит от криминално проявения Петър Биберов-Кюфтето, докато снима щети от подпалено заведение в Морската градина. Пенков осъди Кюфтето за побоя, като делото приключи със споразумение и наказание пробация. След това обаче започнаха проблемите на Пенков.

В края на ноември 2018 г. жилището му бе подпалено с автомобилна гума, поставена пред входната врата. Пожарът нанесе големи щети на целия вход, а хората бяха евакуирани. За палежа полицията в Бургас задържа Петър Биберов и двама мъже от обкръжението му. Разследването все още не е преминало в съдебна фаза, но междувременно Биберов бе арестуван при спецакция на столични и местни антимафиоти и спецпрокуратурата през септември т.г. и обвинен като член на организирана престъпна група за нападения, рекет, палежи и изнудвания.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
31.05.2023 Затвор за Кюфтето и другите, запалили апартамента на фоторепортер!
22.12.2019 Така изглежда нападнатият фоторепортер
22.12.2019 Бургаски журналист стана жертва на агресия в собствения си дом
03.11.2018 Даниел Стефанов: Ако знаех, че ще ме натопят за палежа, щях да свидетелствам срещу Кюфтето
Още новини от Национални новини:
Още един проблем ще мъчи шофьорите по магистрала "Тракия"
Толкова ли сме зле? От Пловдив до Видин колкото със самолет до Ки...
Обърната цистерна на АМ "Тракия", разделителната мантинела е букв...
Избират Царица Роза
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).