Разкриха най-голямата контрабанда на цигари в България за последните години

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
14:05 / 30.03.2021
4551
Окръжна прокуратура - Бургас наблюдава досъдебно производство за контрабанда на цигари в особено големи размери. Те са установени от митнически служители на едно от пристанищата в Бургас.  

"На 28 пристига ферибот от Грузия. Някои от ремаркетата са селектирани за проверка. Установени са контрабанди на цигари на стойност няколко милиона. Това е най-голямото разкрито количество недекларирани цигари за последните години в България.  Стоката е трябвало да пътува от Грузия за Унгария. Оттук минава транзит. Марките цигари не са познати на българския пазар и не са предназначени за него", съобщи представителя на митниците Тихомир Каменов.

"Образувано е досъдебно производство за контрабанда на стоки с търговски цели. Приблизителният брой на цигарите е 13 милиона къса, които са на стойност 5 милиона лева. На този етап не може да кажем дали цигарите са истински. Все още няма задържани", заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).