Разбиха организирана престъпна група с монопол върху търговията с дрога в "Максуда"

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:45 / 18.12.2019
4384
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 9 лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици във Варна, както и снабдител на групата с дрога на едро от София, обвинен като извършител на престъпление по поръчение на групата.

Десетимата са задържани на 16 и 17 декември 2019 г. във Варна и в столицата при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ТС БОП-Варна.

При неутрализирането на групата у повечето участници, както и в ползвани от тях жилища и автомобили, са намерени и иззети близо 4 кг наркотични вещества, в т.ч. метамфетамини, хероин, марихуана.

Наркотици са намерени и у задържания в София снабдител на групата, който "захранвал“ варненските разпространители с килограми. Според събраните до момента доказателства за определен период от време групата придобила монопол върху разпространението във Варненския квартал "Максуда“.

Има данни, че е пласирала и в други райони на града. На девет от задържаните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 18 декември 2019 г., за седем от тях (в т.ч. и на обвинения за сналбдител на едро) Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане под стража. На двама от участниците в групата ще бъде поискана мярка за неотклонение "Домашен арест“. Един е оставен без мярка поради необходимост от спешно лечение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Родопите – планината призната с най-лечебния въздух
Трафикът по границите на страната
Няколко инцидента на магистрала "Тракия"
Кошмарно задръстване на магистрала "Тракия", колите са буквално с...
Шофьор пресметна: 50 километра за близо 2 часа!
Българи и гърци в общ събор с чевермета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).