Разбиха банда, крала скъпи возила по морето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:34 / 16.08.2016
3574
В резултат на активната и задълбочена дейност на служители от отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас по отношение противозаконното отнемане на луксозни леки автомобили - "БМВ", "Ауди" и "Ланд Роувър", осъществявано от територията на Южното Черноморие, снощи около 12.15 часа на паркинг до бл. 118 в ж.к. "Изгрев", със съдействието на служители от Пето Районно управление - Бургас в момент на качване и опит на запалване и потегляне с лек автомобил "БМВ 320 Д", с немска регистрация, е задържан криминално проявения Д.С., 26-годишен от Враца.

При извършените допълнителни процесуално-следствени действия са намерени и иззети ръкавици и ключ за привеждане в движение на автомобила - предмет на престъпление. Установено е, че Д.С. работи в съучастие с други мъже от Враца, които също са пребивават територията на Бургаски регион през активния летен туристически сезон. 

В процес на документиране е дейността им по противозаконните отнемания на луксозни автомобили с чуждестранни регистрации, собственост на туристи, почиващи по Южното Черноморие.

Задържането на Д.С. е в резултат на наблюдение на дейността му, извършвана на територията на Бургаски регион от около месец. Предпочитаната марка автомобили била "БМВ", като Д.С. се специализирал в отнемането им и последващото им укриване. За транспортирането на откраднатите автомобили обикновено се използвали регистрационни табели, отнети от други МПС.

По случая е образувано досъдебно производство, като се извършват действия по разследването за установяване съпричастността на останалите врачанци в противозаконното отнемане на близо 15 автомобила "БМВ", с чуждестранна регистрация, висок клас.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Промениха таксите за някои лични документи
Българин: Всичко отива за храна и сметки
Вадете чадърите утре, връхлитат ни дъждове
Първи подробности от прокуратурата, след като 36-годишна жена поч...
Сакскобургготски след пренасянето на останките на Фердинанд: Благ...
Ген. Стефан Янев призова за смислен и съзидателен диалог в следва...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).