Рашидов:  Отдавна съм показал, че моделът "хот дог" не е моят, но ми го натрапват 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:40 / 21.08.2023
3339
Първо Рашидов лекуваше раните от политическите престрелки в свой имот в комплекс край Созопол, а в края на седмицата заминава за Халкидики. "Консумират те и продължават напред – това е практика в някои от нашите партии. Аз обаче не съм от тези, които могат да бъдат захвърлени на боклука. Няма да позволя това. Достойнството е над всичко“, разкрил Рашидов пред "Филтър“ и допълнил, че някои хора са останали изненадани от решението му сам да си тръгне от ГЕРБ и от Народното събрание.

Бившият министър на културата и шеф на парламента получи упреци, но и сериозна подкрепа, след като заради една реплика бе призован да напусне оглавяваната от него парламентарна комисия по култура, както и изпълнителната комисия към ГЕРБ. Мнозина са на мнение, че това не е било справедливо, защото и други важни хора в държавата са имали не по-малко непристойни изказвания, но не са понесли отговорност за тях.

Според анализатори решението на Рашидов тотално да скъса с политиката може да коства много на някои от водещите фигури в управлението по отношение на връзките ни с нашите съседи на Балканите и по-точно с Турция Не е тайна, че именно Вежди Рашидов е топлата връзка на България с президента Реджеп Таип Ердоган. Двамата се познават още от времето, когато Ердоган е бил кмет на Истанбул и поддържат приятелски отношения във всички години след това. При посещения в Турция като премиер Бойко Борисов винаги е бил в компанията на известния ни скулптор, който дори е влизал в ролята на преводач, а Ердоган недвусмислено е показвал, че нашите политици са "добре дошли“ в Анкара и заради Вежди Рашидов. В този период и мигрантският натиск върху страната бе минимализиран, не без участието на Рашидов в преговорите с турския президент.

Информатори на медията разкрили, че след трусовете около Рашидов в парламента скулпторът е получил обаждания и от двама български президенти – действащия Румен Радев и бившия Георги Първанов, които са изразили подкрепата си за него.

Няколко независими източника твърдят, че хора от американското посолство са настоявали Рашидов да бъде отстранен от постовете, които заема в парламента заради прословутата фраза "Всички курви се събудиха, за да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани“. Рашидов се извини за изказването, като уточни, че е имал предвид масовото оплакване на актриси в Холивуд от действията на продуцента Харви Уенйстийн, който в момента излежава присъда в щатски затвор заради обвинения в сексуално насилие. Рашидов не е визирал реалните жертви на домашно насилие у нас, а определени жени, които използват вълната от справедлив гняв срещу насилието, за да извлекат дивиденти.

"Няма по какъв друг начин да наречеш жени, които използват даденостите си, за да пробиват напред и минават от едно легло в друго. Вместо закон срещу насилието, у нас приемаме закони, за да се харесаме отвъд Океана. Разбира се, че шарлатаните ще се възползват от новите вратички в Закона за домашното насилие. Той бе приет от едни новоизлюпени политици от села и паланки, които са получавали по 1000 лева заплата, а сега взимат по 10 000. Те са в парламента, за да се чувстват значими. Аз обаче компромиси няма да правя. Още по-малко на тези години“, коментира Вежди Рашидов.

Имиджовите щети от напускането на Рашидов за ГЕРБ също не са никак малки. С името на скулптора са свързани едни от най-сериозните пробиви на партията по време на избори в Кърджали и Пловдив-област. "Сега партията не е същата. На всеки, който изрази мнение, различно от това на американското посолство, му се казва, че за всяко място чакат по петима. Не мога да си отговоря на въпроса – в България ли живея и това ли е моята държава. За мен не е нормално да ме управляват от посолство. Отдавна съм показал, че моделът "хот дог“ не е моят, но ми го натрапват през "Продължаваме промяната“, която си е формация на къса каишка на американските либерали, както и през други соросоидни партии“, коментира Вежди Рашидов, който заяви, че в бъдеще ще се занимава само с изкуство.

Виж коментарите (2)

Още по темата (13):
10.08.2023 Росица Кирова след обвиненията: Винаги съм се противопоставяла на всеки опит за насилие
09.08.2023 Слави Трифонов: Никола Минчев и Росица Кирова защо все още са депутати?
09.08.2023 Вежди Рашидов подаде оставка като депутат, напуска политиката!
08.08.2023 Български фонд за жените иска оставката на Вежди Рашидов като депутат
08.08.2023 Нешка Робева за Рашидов: Ако беше уточнил, че думите му са насочени към морала на част от неговите колеги, щеше да има подкрепата на народа
08.08.2023 Психилог за Рашидов: Изказването му може да се определи като подкрепящо поведение на насилник
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).