ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Радев: Израел превръща пустинята в градина, България - обратното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:53 / 22.01.2020Коментари (47)4381
©
В България предстои да се налеят огромни средства в системите за водоснабдяване и е изключително важно тези средства да се използват ефикасно и ефективно. Преди да ги изразходваме на парче, добре е да се поучим от добрите практики и опита на други държави. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти след като посети компанията, която управлява водните ресурси на град Йерусалим. Държавният глава е на посещение в Израел за участие във възпоменателната церемония по повод отбелязването на 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста.

"Удивително е да се види как изключително бедният на вода Израел, в който над 70% от водоснабдяването идва от обезсоляване на морска вода, превръща пустинята в градина. Богатата на води България, обратно, върви в другата посока и то поради липсата на ясна визия и на добро управление“, подчерта Румен Радев.

 По думите на президента Израел очевидно има дългосрочна ясна визия, рационална политика и най-вече добро управление. Загубите по водопреносната система на град Йерусалим са 7% за година, а разпределението на водата и нейното качество се наблюдават в реално време.

Държавният глава посочи, че е получил уверение от президента Реувен Ривлин,  от председателя на парламента Юли-Йоел Еделщайн, както и от компанията, която управлява водните ресурси на Йерусалим, че са готови да окажат експертна помощна страната ни по отношение на водния сектор. "Надявам се българското правителство да се възползва от тази възможност“, подчерта още президентът.

По-рано през деня Румен Радев посети Центъра за мир и иновации “Перес“, основан през 1996 г. от израелския държавник Шимон Перес. Организацията има за цел да укрепва мира и диалога в Близкия Изток, чрез съвместни  проекти в икономиката, медицината, образованието и спорта, както и да насърчава диалога между хората. По думите на президента, всяка държава, която уважава своето минало и мисли за своето бъдеще, трябва да има подобен център. "Ние също можем да покажем немалко от своите заслуги пред света в различни области на науката и иновациите, което да вдъхновява младите хора“, коментира президентът и добави, че това е още една потенциална сфера на партньорство между България и Израел.

В Йерусалим Румен Радев посети и компанията за автономни автомобили Mobilеye, която стартира като производител на софтуер за улесняване на пътния трафик и усъвършенстването на градската среда и в момента в партньорство с водещи автомобилни производители в света, работи върху внедряването на автономни автомобили. С разработения от нея изкуствен интелект се произвеждат и устройства в подкрепа на хора със слухови и зрителни затруднения, които подпомагат тяхната обществена интеграция.

Утре българският президент ще представлява страната ни на Петия международен форум за Холокоста в мемориала "Яд Вашем“. На официалното събитие, с което ще бъде отбелязана 75-ата годишнина от освобождаването на Освиенцим и Деня за възпоменание на Холокоста ще присъстват над 40 държавни и правителствени ръководители от цял свят. По-късно в Тел Авив Румен Радев ще присъства на премиерната прожекция на израелско-българския документален филм "Следващото поколение“ на българския режисьор Димитър Гочев. След края на филма държавният глава ще се срещне с представители на българската общност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Язовирите и ВЕЦ-овете бяха "раздадени" на видини червени другари 2007г. ,язовирите и ВЕЦ ги стопанисват тези които издигнаха този плужек за президент ,язовирите се източват за да се произвежда ТОК във вецовете на другарите ,такива количества вода събирани 40-50г. не се точат за 4-5г. !!!!!ТАКА ,ЧЕ ДРУГАРЮ ФАТМАК освен да плюете по родината си друго явно няма да направите за 5г. мандат ,но пък хубавото е ,че ще ви гледаме само още 2г. ,и ви гарантирам ,че никога повече такова недоразумение като вас няма да стане президент!
0
 
 
Ами в Израел няма комуняги и леви специалисти.
+6
 
 
Без да имам каквито и да е политически пристрастия и колкото и да звучи клиширано твърдението на Радев... Той е НАПЪЛНО ПРАВ!!! Хидроинженер съм и имам поглед над почти всички язовири на територията на южна България и мога да Ви кажа, че картинката е трагична. Всички съоръжения са забравени от Бога и не са експлоатирани правилно близките 30 години. Всички деривационни съоръжения са разрушени, довеждащите тръбопроводи са разпродадени, от помпените станции са останали само сградите. Та колкото и да го плюете за твърдението му, то това не означава, че не отговаря на истината.
-3
 
 
Ами пръдльо, тая работа става с много пари! И комунист от красота и градини не разбира!
-5
 
 
Няма такъв нещастник!Някой знае ли друг президент да говори по този начин за родината си ,ГНУСЕН ЧОВЕЧЕЦ !Хубавото е че останаха още само 2г. !НИКОГА повече такива нещастници за президент!
-4
 
 
Стари клишета отпреди 40 години, нищо друго не могат да измислят кухите червени кратуни!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
БК Локомотив Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: