Работниците предпочитали 13-та заплата вместо коледен бонус

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:48 / 13.12.2019
1826
Само половината компании дават на служителите си коледен бонус, но не с големината на цяла заплата. Това показва последното проучване на Adecco България сред 100 български и международни компании.

Според специалисти работодателите, които не дават бонуси, обиждат и демотивират служителите си.

Служител от държавната администрация обясни пред България Он Еър, че коледен бонус не е достатъчен, а трябва да е цяла 13 заплата.

Оказва се, че работодателите се ориентират към поощряване на доброто представяне на служителя и предпочитат да плащат бонуси за постигнати резултати, а не за конкретни празници.

Друга тенденция е бонусите все по-малко да са под формата на парично възнаграждение. Все по-популярни стават бонусите под формата на ваучери за храна, фирмени подаръци или дори карта за градския транспорт.

Числата от миналите коледни празници показват, че най-често паричните бонуси са около 20% от заплата. Такъв получават половината от служителите. Най-малко са тези, които получават почти цяла заплата отгоре.

Не всички работодатели раздават пари по празниците, 13% предпочитат да дадат фирмени подаръци, 10% ваучери за храна, а само 1% от всички ще зарадват служителите си с ваучер за почивка.

Специалистите коментират, че работодателите, които не дават бонуси, обиждат и демотивират служителите си.

Все пак данните сочат, че само един процент от работодателите няма да дадат бонуси на служителите си при каквито и да било обстоятелства.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).