Проверяват ни за обезопасителни колани в колите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (19)
15:47 / 13.09.2011
5715
До 18-ти септември в България и във всички държави от Европейския съюз ще се извършват засилени проверки за използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в автомобилите, както и на ползването на обезопасителни системи при превозване на деца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Засиленият контрол съвпада с началото на новата учебна година, когато значителна част от децата ще бъдат превозвани от техните родители с автомобили от дома до училище и обратно.

В нашата страна ползването на коланите на задните седалки е под 40 процента. В страните от Европейския съюз, които имат най-добри резултати в пътната безопасност, този процент е почти 85.

Според статистиката при използване на предпазните средства в автомобилите смъртните случаи и тежките травми при катастрофи намаляват с близо 30 процента.


Виж коментарите (19)
Още новини от Национални новини:
Хотелиер oт Слънчев бряг: Летният сезон става все по-кратък
Божидар Джокин: Лоша преценка е причината за инцидента на Седемте...
Ръст на броя на частните дела срещу компаниите за бързи кредити у...
Започват малките матури за 4 клас
Празник е: Честваме светец, посечен през 1515 г.
Бойко Борисов: САЩ и България са стратегически партньори и ще про...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).