Проверки в курорти и заведения за Студентския празник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:10 / 08.12.2007
1454
Дежурни екипи на Комисията за защита на потребителите извършват проверки в цялата страна по сигнали във връзка със Студентския празник. Денонощно на телефон 0 700 111 22 оператор ще приема сигнали и ще дава консултации на студентите, когато са нарушени правата им.

В навечерието на празника, още преди пристигането на студентските групи в зимните курорти, Комисията за защита на потребителите е проверила 32 обекта в Боровец, Пампорово и Банско и са съставени 14 акта за нарушения. Проверките са правени основно в заведения за хранене и хотели, съобщи за Дарик председателят на комисията Дамян Лазаров.

"Очакваме сигнали там, където има разминаване с предварително закупения куверт или пакет, там където се чувстват дискомфортно или пък в легловата база това, което получават се разминава с очакванията", обясни Лазаров. Председателят на КЗП уточни, че стойността на разговора на телефона 0 700 111 22, независимо от мястото на обаждането, е на цената на един селищен разговор.

Апелирам към всички студенти и всички почиващи в тези дни, ако попаднат на подобни случаи незабавно да се възползват от телефона, за да можем не само да ги накажем, но и когато ни дадете трибуна да кажем, че в съответното място този търговец или тази база предлага не това, което съответства на закона, каза още Дамян Лазаров.

По думите му до Нова година всички трябва да са с повишено внимание. "Започват да се търсят подаръци, всички са настроени празнично и при избора емоцията присъства в по-голяма доза, отколкото разума - ии точно сега е необходима по-висока степен на бдителност", посочи председателят на Комисията за защита на потребителите.




Източник: Дарик

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата
Изтеглиха номерата на партиите и коалициите за изборите
Автомобил се вряза в мантинелата на автомагистрала "Тракия"
Въвеждат се временни противоепидемични мерки
Важни съвети при гръмотевични бури


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).