Протестиращи на жълтите павета блокираха за два часа центъра на София

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:51 / 22.10.2018
2711
Протестиращите с искане за оставка на Валери Симеонов блокираха кръстовището пред сградата на Министерския съвет (МС). Малко по-късно те блокираха жълтите павета и на бул. "Цар Освободител", пред сградата на Президентството. Протестиращите се разотидоха около 20 часа, когато движението в района бе възстановено,съобщава Дарик.

Около 300 граждани се събраха тази вечер, за да подкрепят майките от инициативата "Системата ни убива", които преди три дни поискаха оставката на вицепремиера, заради телевизионното му изказване, в което ги нарече "кресливи жени с уж болни деца". Протестите ще продължат всяка вечер, докато оставката не стане факт, обявиха майките.

Протестът протече под засилено полицейско присъствие, плътен полицейски кордон заграждаше тротоара пред сградата на МС.

Близо два часа жълтите павета бяха окупирани от десетките граждани, които подкрепиха протеста, иницииран от майките на деца с увреждания. Протестиращите скандираха "Оставка". Те искат оставката на Валери Симеонов и очакват заседанието на т. нар. малка коалиция между трите партии от Обединените патриоти във вторник. На него трябва да стане ясна позицията на ВМРО по отношение оставката на Симеонов, след като от "Атака" вече поискаха смяната на вицепремиера с друг представител на Националния фронт за спасение на България (НФСБ).

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ще подаде оставката си, само ако му бъде поискана и от премиера Бойко Борисов, и от лидерите на ВМРО и "Атака" Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Премиерът обаче предупреди, че ако му я поиска силово, правителството ще падне.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).