Производителите ще бъдат принудени да свалят цените на яйцата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
11:38 / 05.03.2012
6675
На пазара скоро ще се появят яйца на по-ниски цени. Това прогнозира пред БНР председателят на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата Едуард Стойчев.

Сигурен съм, че пазарната икономика, на която аз съм много голям привърженик, винаги действа правилно. Определено съм сигурен, че, буквално сега, може би, ще ми се разсърдят производителите на яйца, но те ще се наиграят, в най-скоро време ще се наиграят, защото отново ще тръгне вносът на евтини яйца и те ще бъдат принудени да свалят цените. И се съмнявам, че ще бъдат на толкова голяма печалба за някакъв период от 30 - 40 дена, през които ще трае този катаклизъм, обясни той.

По думите на Стойчев заяви, че поскъпването на фуражите вероятно няма да окаже влияние на цената на месото, тъй като то е временно.

Всяка година имам чувството, че си избират по едва-две стоки и започват да вдигат цените. Ето сега например, данните, които изнесе комисията с петъчна дата са, че всичко е поскъпнало за една година с изключение на брашно, ориз и захар, които са поевтинели. Защо - защото те белязаха определени скокове предишната година, тоест сега връщат цената назад. Обаче те си избират някакви други стоки, които не са компрометирани откъм цена и пак почват да ги вдигат. И аз вече не смея да правя никакви прогнози, базирани на обективна информация, с която разполагаме.

Председателят на Комисията по стоковите борси и тържища посочи още, че поскъпването на горивата ще доведе до драстично повишение на цените на евтините стоки като плодове, зеленчуци и дървен материал.


Виж коментарите (42)

Още по темата (79):
22.04.2012 Днес е Томина неделя
19.04.2012 Пловдивските търговци с едни от най-големите обороти по Великден
17.04.2012 Близо 100 калоферски гайди свириха на площада в Калофер на Великден
17.04.2012 Пенсионери от "Северен" отпразнуваха Великден с райкмета
17.04.2012 148 човека потърсиха КЗП по време на Великденските празници
17.04.2012 По празниците пловдивчани злоупотребили с алкохола, не с храната
Още новини от Национални новини:
Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламент...
На 68 години почина легендарен български спортист
Синдикати казаха каква заплата трябва да получаваме
Не е истина! Управител на хотел изуми как пълни басейн в Слънчев ...
Шофьор с големи перипетии след участие в протест
Експерт: Обица, халка и други метални неща по нашето тяло могат д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).