Проф. Рачев каза какво ще бъде времето на 1 май и Гергьовден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:19 / 25.04.2023
4219
"Това, което виждаме навън, е развенчаване на мита, че преходните сезони – пролет и есен, изчезват. Това не е така“, каза в "Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев.

"Сбъркано време“ ще доведе до сериозна облачност и повсеместни валежи. Те ще бъдат с гръмотевици, краткотрайни, на петнист характер, типични за лятото.

Около 1 май и Гергьовден времето ще е шарено. В началото на месеца в Западна България, а впоследствие и в останалата част, ще има купесто-дъждовна облачност и превалявания. На 6 май също се очертава да е дъждовно.

В София температурите ще са типично пролетни – максималните между 15 и 18 градуса. Ще има краткотрайни превалявания, но доста интензивни, така че не трябва да забравяме чадърите си.  

По думите на проф. Рачев дотук април месец е с около градус и половина под нормата. Единствено Варна и Бургас са с нормални средномесечни температури.

"Температурата на морската вода вече е 12-13 градуса и вървим бавно към затоплянето и морето“, допълни климатологът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ново земетресение в Южна България
Чакан ден за пенсионерите
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).