ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Пристанище Варна": Депутат изнесе открит урок по поднасяне на фалшиви новини!
Автор: Пламена Николова 09:54 / 23.08.2021Коментари (3)2986
От "Пристанище Варна“ ЕАД излязоха с позиция относно публикация във Фейсбук на депутата от Демократична България Стела Николова, която отправи обвинения към дружеството.

Varna24.bg публикува позицията на Пристанище Варна без редакторска намеса:

"За пореден път станахме свидетели на изнесени в публичното пространство неверни данни относно "Пристанище Варна“ ЕАД от г-жа Стела Николова, понастоящем вече в качеството й на народен представител.

Манипулативното поднасяне на информация, водещо до генериране на фалшиви новини, налага незабавната реакция на ръководството на пристанището.

След като изпратихме отговор по поредния зададен от г-жа Стела Николова въпрос, днес с изумление видяхме, че същата е изнесла данни, че паркингът на пристанището е отдаден за 1 000 лв. наем на месец.

Днес г-жа Николова изнесе открит урок по създаване и разпространяване на фалшиви новини – един все по-сериозен порок на съвременното общество, срещу който всеки демократично мислещ човек би следвало да се противопоставя по всякакъв начин.

Тя показа нагледно как е възможно да се извади една минимална част от информацията, за да се внушат на аудиторията желаните от автора послания. Разчита се на това, че публиката няма да си направи труда да прочете приложения към поста материал, което за съжаление, се случва.

Ето какво реално се вижда от справката, която г-жа Николова е приложила и която е изпратена от "Пристанище Варна“ ЕАД:

Месечните приходи от площи за паркиране на територията на Пристанище Варна изток, са в размер на 18 001 лв. Тези площи включват следните обекти:

1. "Паркинг Морска гара“, с площ от 530,23, който г-жа Николова е цитирала в поста си. Очевидно е, че това не е паркингът, който варненци припознават като този на Морска гара, а участъкът, разположен пред самата сграда на Морска гара.

2. "Паркинг пристанище Варна изток“, който е отдаден за 8 915 лв. на месец – това е именно големият паркинг, който повечето варненци наричат "паркинг на Морска гара“.

3. Паркинг Морска гара Яхт-клуб

4. Паркинг пристанище Варна изток магазии

Цялата тази информация е коректно предоставена на народния представител, но тя прецени да я употреби по възможно най-грозния начин, изваждайки по собствена преценка най-ниската сума от изпратената справка и заблуждавайки аудиторията, която й вярва, че "паркингът е отдаден за 1000 лв.“

В случай че някой има съмнения, че сумите са занижени, следва да има предвид, че същите се определят от лицензиран оценител, с чиято оценка възложителят е обвързан и съответно – тя е и първоначалната тръжна цена на обявените търгове за отдаване под наем на площите. Както споменахме в отговора си, процедурите се провеждат по реда на ЗДС и ППЗДС, които предвиждат именно това.

Разбираме и напълно споделяме необходимостта от контрол върху дейността на дружеството, но категорично се противопоставяме на всякакви опити за манипулация на общественото мнение и уронване на престижа на Пристанище Варна ЕАД. Призоваваме г-жа Николова да предприеме незабавни мерки и да коригира изнесените неверни твърдения, като обясни на избирателите си причината, поради която ги е подвела".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.08.2021 г.
+1
 
 
Пристанище Варна, вие не сте задкулисие, а? Не сте и никога не сте били...разбира се. СЕга подарявате паркинга (срещу символична сума, която мутрите изкарват от паркинга за два дни), а навремето (2001-ва) КОЙ оглави борда на "Пристанище Варна" ЕАД - и тогава той е само на 21 години??? КОЙ??? Делян Пеевски...ех, честните калутки те...
Aнонимен
на 23.08.2021 г.
+1
 
 
На Далавера са Мутрите на Който сте Дали Паркинга 8 915лв това е за 2 дни Оборота на Паркинга. Задкулисно е Цялата Пристанищна Инфраструктура.
Aнонимен
на 23.08.2021 г.
0
 
 
Пристанище Варна дава на мутрите паркинг срещу 8 915 лв на месец а тези пари мутрите ги изкарват сигурно за един-два дни през Август. Нееее, тук няма никакви схеми...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: