Президентът към военнослужещи: Дойдох, за да ви благодаря от името на целия български народ!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:13 / 13.03.2012
2829
На тържествена церемония в 24-та вертолетна авиационна база в Крумово президентът на Република България и главнокомандващ Българската армия Росен Плевнелиев награди 23 военнослужещи от Авиобазата за участието им в мисията по оказване на помощ на населението пострадало от наводнението на 6 февруари 2012 година в района на хасковското село Бисер, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Дойдох тук, за да ви благодаря от името на целия български народ", обърна се към военнослужещите президентът. "За изключителното себеотрицание и изпълнението на гражданския ви дълг. Със сигурност можете да се гордее с това, което направихте, а именно спасението на човешки животи. Българската армия доказва, че думите доблест, военен дълг и изпълнена задача с чест-пример за следващото поколение, се градят тук при вас, в базите и в операциите, в тежките моменти", беше част от словото на главнокомандващият.

Той беше категоричен, че той като президент ще бъде с армията не само в моменти на изпълнен дълг, но и в тежки такива като Афганистан. "Българите имат пълното основание да спят спокойно, защото вие показахте своя изключителен професионализъм", каза още Плевнелиев. 

Главнокомандващият наблегна на факта, че като държавен глава е решил първото удостояване с медали в неговия мандат да не бъде в Гербовата зала, а на терен както днес и обеща, че това няма да е последно. 

С указ на президента с ордени бяха отличени шестима. С орден Първа степен: командирът на 24-та авиобаза "Крумово" бригаден генерал Златко Златев, с орден Втора степен-старшина Петко Кирков, с орден Трета степен- майор Крум Семов, старши лейтенант Васил Стачев, офицерски кандидат Димо Костов и Антон Христозов - борден съпроводител. Министерство на отбраната и началника на отбраната също отличиха военослужещи в базата с почетни знаци, грамоти, парични и предметни награди. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (1)

Още по темата (122):
19.07.2017 Внесоха обвинителния акт спрямо бивш областен управител за трагедията в
Бисер
29.05.2012 Близо 160 сантиметра е нивото на река Марица при Пловдив
28.05.2012 Обстановката в Община Карлово след обилните валежи се нормализира
28.05.2012 Няма опасност от наводнение в Кричим
28.05.2012 Пожарната отводнява двор на училище в Карлово
25.04.2012 Стартира изграждането на първите 10 къщи за пострадалите от наводненията
Още новини от Национални новини:
Гърмежи и валежи до часове
Публикуваха отговорите за втората матура
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите
Доц. Мангъров обясни за "вируса на шамара"
Организират екскурзии за Роза Дамасцена
Иво Сиромахов: Ако смятате, че абитуриентите са прости, значи не ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).