Премиерът: Разполагаме с кораби, които са в топ 3 на Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (20)
17:45 / 23.07.2016
8327
Мога да уверя българите, че Гранична полиция разполага с кораби в топ 3 на Европа, бе категоричен премиерът Бойко Борисов при визитата си на българо-турската граница край Резово.

Той съобщи, че е имало опити за трафик на мигранти с яхти "и то не като гръцките гемии", визирайки че става въпрос за съдове на друго техническо ниво.

Затова включваме военноморския флот, както и всички кораби на гранична полиция, мотивира се премиерът, допълвайки, че оборудването дава възможност да се наблюдава цялата екватория и да се предотвратяват набезите още преди чужди плавателни съдове да влязат в наши води.

Той посочи, че снощи е имало опити за преминаване на мигранти от Гърция, но веднага са били върнати.

Огромен труд на полицаи, жандармеристи, военнни, но тяхното и наше призвание е да направим така, че българите да спят спокойно, обобщи Борисов.

Упрекът ми е изцяло към политиците, заяви още той и повтори тезата си, че само с ракети и кораби не се постига спокойствие.

Той припомни, че преди година е настоявал да се спре не само Балканският път, но и да се блокира Европа и да се влиза само през официалните КПП-та.

"Виждате, цялата кампания на Доналд Тръмп е точно върху това изградена. Много държави в момента - Австрия, Унгария, правят граници, което за мен е глупост, защото тук трябва да е границата, в Гърция, във Финладния, сиреч външните граници да се укрепят, а не да се правят вътрешни", коментира премиерът.

По думите му държавата има готовност всеки момент да подсили охраната с още хора, но засега това не се налагало.

Борисов избегна с контрареплика и усмивка един от най-често задаваните му въпроси - за промени в кабинета: "Глупости няма да ме питате в събота. Тука ще ти кажа дали ще променям правителството?! Да се държим сериозно!".


Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).