Премиерът: Новият модел, с който управляваме ковид кризата, дава ясни резултати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
16:58 / 20.01.2022
4341
"Новият модел, с който управляваме ковид кризата, дава ясни резултати", каза Кирил Петков в изявление пред медиите. "В момента не затваряме нито една от областите и бизнеса, засега сме на етап II. Едновременно с това имаме отделни мерки в някои от областите. Следим модела много внимателно и за първи път имаме много ясна прогноза накъде вървят нещата, интензивните легла не се запълват с някаква опасна скорост'', добави той.

"Вече имаме конкретни мерки, които се взеха по отношение на цените на тока и газа откъм подпомагане на бизнеса и битовите потребители. ,Бизнесът е компенсиран със 110 лева за ноември, със 130 за декември и сега се прие нов таван до 250 лева за мегаватчас за януари, в зависимост от пазарните цени. До този момент сметките за декември са високи, но компенсацията, която ще получат в началото на февруари, ще включва допълнително подпомагане, което сме предприели през декември, т.е. тяхната сметка ще бъде значително по-ниска. Същото ще е и за газа – през февруари ще получат по-ниски сметки'', разясни министър-председателят.

Той се спря и на темата за язовирите. 

"За язовирите трябва да има промени - защото в момента е абсолютна бъркотия. Наследяваме един ужасен пъзел от неупревляеми обекти. Язовир "Огоста" е вторият по големина язовир, който е опасен. Ако не вземем мерки, в следващите няколко месеца имаме опасност тази критичност да се качи. Дори няма ясна стандартизация кой колко е опасен. Имам чувството, че последните 30 г. не е ясно кой какво е правил -  язовирите не са в никакво състояние, в образованието имаме казуси, които трябва да се решават. С Северна Македония нямаме железница, нямаме полет", поясни Кирил Петков


Виж коментарите (7)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).