Премиерът Денков постави ултиматум на вътрешния министър Калин Стоянов

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
16:40 / 20.11.2023
1997
Не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата. Очевидно има култура в полицията, подчертавам - сред част от хората, която смята за нормално да излезеш и да биеш деца, хора, които са беззащитни - това е абсолютно неприемливо. Това заяви премиерът на брифинг в Министерския съвет, предаде репортер на “Фокус".

Той постави и ултиматум: "Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава сериозна санкция, включително изясняване защо това се случва периодични в полицията, как го премахваме, ще си подам оставката". Денков поиска вътрешният министър да излезе с ясна позиция по отношение на случилото се на протеста срещу БФС от миналата седмица. 

“Моето отношение към министъра ще зависи от неговото отношение към насилието. Ако излезе и каже нещата, които аз казвам, има действия и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем", каза още той.

Той коментира и твърденията за вмешателство в работата на МВР от страна на Кирил Петков: "Това, което мога да кажа, че ако е имало контакти от страна на Кирил Петков, те винаги са били за това, че трябва да се свърши работата по отношение на опазването от купуването и продаването на гласове". 

Той обаче обясни, че министърът е предлагал хора, които да бъдат назначени в министерството, но за тях е имало сигнали за “проблеми", включително образува и досъдебни производства, а Петков е казвал “тези хора са неприемливи".

“Никога не е имало разговори от тип "тук трябва да е печеливша една партия или губеща друга", категоричен бе той.

Премиерът поиска Народното събрание да създаде Анкетна комисия, която да установи какво се е случило в деня на протеста, кой носи отговорност за насилието, защо има полицаи без документи за идентификация и други.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (74):
11.01.2024 Имало е полицаи без идентификационни знаци на протеста срещу БФС
20.12.2023 Четирима служители на МВР са уволнени заради погрома на протеста срещу БФС
08.12.2023 Бербатов: Стадион "Христо Ботев" генерира голяма емоция! Това дава нов тласък и импулс за развитието на футбола
08.12.2023 БФС: Уставът е спазен, има законен път за смяна на ръководството!
07.12.2023 Стилиян Петров: Борислав Михайлов няма намерение да си тръгва от БФС
06.12.2023 Пловдивчанинът Димитър Георгиев няма да се кандидатира за президент на БФС
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).