Правят тържище на магистрала "Тракия"?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
08:40 / 01.08.2013
6237
Обмисляме обособяването на тържище на магистрала "Тракия" в района на Кабиле, където земеделските производителите да могат да продават своята продукция. Това обяви пред БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. Тя подчерта, че е запозната с проблема на земеделските производители и го е взела присърце. По закон е забранено на магистрали да има временни преместваеми обекти, но в района на Кабиле има паркинг, който води към третокласен път, което позволява да се направи тържище. 

Министърът коментира и строителството на ЛОТ 2 от автомагистрала "Струма". По думите й срокът за строеж от 22 месеца е реалистичен. Тя увери, че ще има стриктен контрол, както по отношение на строителните дейности, така и на влаганите материали, които ще се изследват в лабораторията на Агенция "Пътна инфраструктура". 

"Контролът за качество ще е строг и аз много ще държа на това", категорична бе министър Терзиева. 

Цената на магистралната отсечка от 360 млн.лв. за 37 км е доказана, тъй като трасето е сложно заради планинския релеф и ще се изграждат два тунела, няколко мостови съоръжения и пътни възли.

По отношение на ЛОТ 4 от магистралата, който се строи в момента, министърът посочи, че през пролетта на следващата година трябва да бъде готов. Участъкът от Благоевград до Сандански предстои да стартира през следващия програмен период. 

Министър Терзиева наблегна и на необходимостта от ремонт на републиканската пътна мрежа, включително и четвъртокласните пътища, които са в лошо състояние. Тя посочи, че в момента се работи по 1000 км републикански пътища, като предстои до края на годината да започне ремонт на още 140 км.

"Важно е да качим ТИР-вете на магистралите, за да не рушат пътищата", заяви Терзиева. 

Според нея са нужни допълнително между 70 и 100 млн. лв. годишно, според възможностите на бюджета, за да се рехабилитират пътищата. По думите й, ако се кърпят само дупки, скоро няма да имаме добра пътна мрежа. 
 
По отношение на разделянето на МРРБ и създаването на Министерство на инвестиционното планиране, министър Терзиева бе категорична, че няма никакви проблеми. Функциите на двете ведомства са ясно разграничени и ще работим в синхрон с колегите, категорична бе Десислава Терзиева.

 


Виж коментарите (7)

Още по темата (657):
26.04.2024 След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока
Бургас
10.11.2023 Работи се по разширяване на АМ "Тракия" с по още една лента
26.10.2023 Адриан Николов: В Южна България има сериозно икономическо развитие по линия на АМ "Тракия"
12.10.2023 Ремонт затруднява движението по магистрала "Тракия" до Пловдив
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
21.08.2023 Разширението на АМ "Тракия" между Пловдив и София може да стане най-рано след три години
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).