Правят регистър на осъдените у нас педофили

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:12 / 04.04.2011
923
Да се създаде регистър на осъдените педофили у нас предлагат от обществения съвет за безопасен интернет в който участват и експерти от ГДБОП. Специалистът по киберпрестъпления в службата Явор Колев смята, че подобни хора трябва да бъдат с ограничен достъп до онлайн пространството заради това, което вършат.

От МВР съобщиха, че има случаи у нас, в които деца са били убивани от педофили за да не влязат в ролята на неудобни свидетели. За по ефективно противодействие на това явление обаче трябва да се създаде електронен регистър на педофилите.

"Хората, които са осъдени за извършване на такива престъпления, с влязла в сила присъда, да са ясни, за да можем, от една страна, да пазим децата си от тях, от друга, тези хора не трябва да имат достъп до възпитание, въобще до общуване с деца", каза Колев.

От ГДБОП допълват още, че в момента текат дела срещу собствениците на един интернет сайт за запознанства, които отказват да махнат снимките на 14-годишно момиче. Предлагат се още и законодателни промени за увеличаване на наказанията за разпространение педофилски материали в интернет.

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно е да знаете кой и кога има право да ни спира на пътя
Тежка катастрофа затвори "отсечката на смъртта", двама са пострад...
Мъж е в тежко състояние, след като го блъсна трамвай
Говори българският полицай, разкрил схема за милиони във Великобр...
Кампания 2024: Фуражните култури стават допустими при биологичнот...
Дамите в селското стопанство: Лиляна Матева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).