ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Пращат братята побойници в интернат
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:28 / 30.01.2017Коментари (0)3707
© Монитор
Дъщерята Сава Трайкова
Комисия от полицаи, социални и прокурори е решила двамата братя Веселин и Митко, които нападнаха семейство, раниха майка и син и съсякоха с брадва пенсионер, да бъдат изпратени в педагогически интернат в София, съобщи директорът на регионалната социална служба Георги Цеков. Майката е дала съгласието си за това. Окончателното решение дали невръстните престъпници ще бъдат изпратени в поправително училище ще бъде взето от съда, уточни Цеков.

14-годишният Веселин все още е в болница, а 11-годишният му брат Митко е настанен в кризисния център в Монтана. Двама братя нападнаха семейство в бойчиновското село Владимирово. Съсякоха с брадва 72-годишния стопанин Иван Младенов, удариха дъщеря му с брадва в главата, раниха 16-годишния му внук, а накрая в мелето пострада и по-големия от нападателите. 

Веселин все още е в реанимацията на монтанската болница, опасност за живота му няма. Той е с прободна рана в бедрото, припомнят от полицията.

Дни преди Коледа Веселин и Митко заплашиха с нож 82-годишен дядо във Владимирово и задигнаха портфейла му. Хората в селото се надяват съдът да прати двамата невръстни бандити в интернат, за да си отдъхнат.

За двете момчета се грижи баба им. Децата в семейството са общо шест. Майката работи като баничарка в София, а бащата бил в затвора. След като излязъл никой нищо не е чул за него. 

Припомняме, че на 22 януари двамата братя на 14 и 11 години нападнаха семейство в бойчиновското село Владимирово. Съсякоха с брадва 72-годишния стопанин Иван Младенов, халосали с лопата дъщеря му и се опитали да пребият и внука. 16-годишното момче обаче изтръгнало нож от ръцете на единия нападател и успяло да го прободе в крака.

Възрастният мъж е в болница с черепно-мозъчна травма - фрактура на тилната кост и хематом. В болница е и по-големият от нападателите - 14-годишният Веселин. Той е в реанимация с прободна рана в бедрото, близо до слабините, казаха от полицията в Монтана.

"Дядото е опериран по спешност. Имаше разкъсване на меките тъкани, нараняване на костите, включително и малък субдорален хематом - хематом около мозъка", каза шефът на хирургията д-р Красимир Каменов.

Драмата се е разиграла на 22 -ри - неделя привечер около 17,30 часа. 14-годишният Веселин и 11-годишният му брат Митко нахлули в дома на дядо Иван. В двора на пътя им се изпречила дъщеря му - Сава. Невръстните престъпници без да му мислят халосали жената с лопата в главата. 

Тя се строполила на земята и двамата продължили навътре към къщата. Дядо Иван се опитал да ги спре и да ги прогони от дома си. Тогава единият от братята го ударил с брадва в главата. Възрастният човек паднал, а от него шурнала кръв. 

В този момент се появил внука - 16-годишният Ивелин. Апашите налетели срещу него. В схватката единият ранил момчето с нож в ръката. Ивелин успял да изтръгне оръжието и наръгал по-големия брат в крака.

Съседи станали свидетели на ужасното меле и веднага потърсили помощ на 112. На мястото дошли полиция и линейка . Ранените са откарани в болница, а полицията е започнала разследване на инцидента.

Веселин и Митко са стари познайници на криминалистите. Дни преди Коледа двамата заплашиха с нож 82-годишен дядо и задигнаха портфейла му.

Цялото село е пропищяло от невръстните бандити. Местните твърдят, че са като озверели. Ежедневно нападат деца и възрастни, бият, вадят ножове. Преди дни пребили момче, за да му вземат шейната.

За Веселин и Митко се грижи баба им. В семейството има още четири деца - момче и три момичета. Майката живее в София, а бащата никой не знае къде е .

"Тези деца са проблем. В петък 27 януари имаше насрочено дело на Веселин и Митко в общинската комисия за борба с незаконните прояви на малолетни. Не се явиха и го отложихме", каза кметът на Бойчиновци Светлин Сретениев.

Според местните хора по-малкият брат - Митко има здравословни проблеми. Детето е много агресивно и странно и е опасно за околните и за себе си. Хората във Владимирово смятат, че за децата не се полагат нужните грижи в семейството. Те живеят в ужасяваща мизерия, а бабата няма капацитет да бъде техен настойник.

Със случая би трябвало да се заемат не само полицията, а и социалните и тези деца да бъдат изведени от коптора, да се лекуват и да ги настанят в дом, смятат хората от селото. До тогава никой няма да може спокойно да върви по улицата, или да пусне детето си да играе, твърдят пострадали от нападенията на Веселин и Митко.



Източник: Монитор







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Детско-юношески футбол
Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: