Пожарът в Рила е овладян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:41 / 25.07.2015
1767
Пожарът в Рила е овладян от три страни, но обстановката остава тежка от запад. Овладяването на огнената стихия не означава, че пожарът е потушен. Това заяви главен комисар Николай Николов.

Хеликоптери и около 300 военни, огнеборци и доброволци се включиха в потушаването на пожара над Рилския манастир. Огнената стихия тази сутрин се разрасна и обхвана около 150 декара, но благодарение на смелите им и енергични действия в крайна сметка тя бе овладяна от юг и север, но все още не е потушена.

Два хеликоптера МИ-17 от авиобаза "Крумово" се включиха в потушаването на пожара малко след 7.30 часа тази сутрин. Те пълнят с вода от преливника на ВЕЦ "Рила" в едноименния град. Курсът отиване и връщане до мястото на пожара им отнема десетина минути.

Доброволци се качиха към 7.00 часа, за да ограничат разрастването на огнената стихия, която достигна почти 500 метра от Додов връх. Към мястото на пожара се отправиха огнеборци и около 70 горски служителя, като задачата им е да направят обход и да спрат огъня на билото. Теренът е изключително труден и е с наклон повече от 60 градуса при надморска височина от около 1900 метра.

На мястото е пристигнал министърът на отбраната Николай Ненчев. Той заяви пред БГНЕС, че военните са "силно мотивирани и ще се справят с възложената им задача". Ненчев каза още, че си сътрудничи добре с главен комисар Николай Николов и информира периодично премиера Бойко Борисов за развитието на ситуацията.

Източник: БГНЕС


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Играчи на пазара на недвижими имоти "превъртат" кеш в България - ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).