Посрещаме 1,7 милиона чужди летовници през август

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:24 / 30.07.2015
1852
Очаква се около 3,5 милиона туристи да почиват в България през месец август. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Румен Драганов, директор на Института за анализи и прогнози за туризма. По думите му, повече от половината от тях - 1 700 000 ще бъдат чуждестранни посетители. 

"Основните европейски потоци за нас по отношение на туризма са от Германия, Великобритания, както и съседните ни страни - Румъния, Гърция, Сърбия, Македония", уточни Драганов. 

Към нас има значителен интерес и от централни и източно европейски страни. Извън Европа големите ръстове идват от държави като Турция и Израел", допълни той. 

"Големият интерес за масовия и нискобюджетен туризъм остава морето, но виждаме все повече високо платежоспособни туристи посещават вътрешността на страната, големите исторически центрове, София, Велико Търново, Пловдив, както и редица екологично чисти места и интересни обекти в българското село", посочи Румен Драганов. Той поясни, че българските села са станали доста популярни благодарение на европейските програми, които инвестираха в развитие на етнографския, кулинарния, екстремния и младежкия туризъм.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).