Пощата предлага вече и "Митническо представителство"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:24 / 30.06.2016
3169
От 1 юли 2016 година влиза в сила "Инструкция за митническо оформяне на международни пощенски пратки", подписана между "Български пощи" ЕАД и Агенция "Митници".

Тази инструкция е във връзка с прилагането на европейски регламенти и се въвежда с цел подобряване обслужването на потребителите на пощенски услуги.

С новата Инструкция се разширява обхвата на услугите, предоставяни от "Български пощи" ЕАД. Дадено е право на задължения оператор на универсалната пощенска услуга да подава от името на клиента митническа декларация с намален набор данни (по облекчена процедура) за стоки в пощенски пратки, ако тяхната стойност не надвишава левовата равностойност на 1000 EUR.

В случай, че получателят на пощенска пратка желае да се възползва от новата услуга "Митническо представителство", е необходимо същият да предостави на място, изпрати по факс, e-mail или попощата необходимите документи за освобождаването на пратката, посочени в "писмото-покана" намитническите органи и " декларация-съгласие" за представянето му от БП ЕАД пред митническите органи на Република България.

Предимствата за клиентите са:

Опростени процедури за деклариране на стоките, съдържащи се в пратките.

Възможност за получаване на пратките в пощенските станции по местоназначение. Спестяване на време и транспортни разходи.

Сумите за митническите сборове се внасят предварително от БП ЕАД и се заплащат от клиента при получаване на пратката. Цената на услугата "митническо представителство е 12,00 лева.

Ако в рамките на пет работни дни получателя не си вземе митническата пратка от пощенската станция по местоназначение, се извършва анулиране на "митническото представителство" и същата се връща обратно на пощенската станция към Митницата.

"Български пощи" ЕАД имат 17 пощенски станции към Митницата в цялата страна. Списък на тези пощенски офиси и конкретна информация за необходимите документи при използване на услугата има на сайта на дружеството.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).