Порно сувенири предизвикаха възмущение! Това ли е лицето ни пред туристите?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:45 / 28.04.2017
8180
Магазин за сувенири, разположен на метри от входа на емблематичната Самоводска чаршия във Велико Търново, продава порнографски сувенири и предизвиква истинско възмущение сред жителите и гостите на старата столица, пише "Монитор". Статуетките представляват скелети, които правят секс с жени в различни пози и са поставени на лично място във витрината на търговския обект. Порнографските статуетки предизвикват голям интерес у минаващите покрай магазина големи и малки ученици, но и неодобрението на по-възрастните хора. 

"Мястото на тези срамотии не е пред входа на Самоводската чаршия. Това ли е лицето ни пред туристите? Толкова ли нямаше какво друго да им покажем освен секс със скелети", възмущават се болярите. 

Това обаче не са единствените смущаващи артикули в магазините за сувенири в старата част на града. В един от тях се продава сувенир, представящ млада жена само по бельо. Пищният бюст на дамата е покрит със сутиен, направен от цветовете на българския трикольор. Сувенирът е произведен в Китай по поръчка на българска фирма и това обяснява познанията на китайците за родния трикольор. 

"Пак добре, че китайците не са решили да направят и долната част на бельото с цветовете на знамето ни", коментират туристите. Самата продавачка признава, че "трикольорната мадама" е единственият кич в обекта и я поръчала, защото много от туристите търсели нещо по-цветно и шантаво. 

Наред с магазините за сувенири в старта част на Велико Търново има доста голям брой антиквариати. И там също има изцепки. В един от тях, разположен на Самоводската чаршия, свободно се продават нацистки свастики с пречупен кръст. Наред с тях в търновските магазинчета се търгуват и турски наргилета, руски матрьошки и други чужди символи, чието място определено също не е там.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
"Ние, потребителите": Скандална нелоялна практика на туроператор
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Мариана Кукушева: Това е най-големият великденски подарък за всич...
Радев с остра позиция за създаването на частна детска болница
Успокоиха ни за цените на агнешкото, яйцата и козунаците за Велик...
Йотова от Първомай с първи коментар за промените в закона за хаза...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).