Политолог: Служебният кабинет форсира дебата за бюджета

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:47 / 21.04.2023
980
"Служебният кабинет форсира дебата за бюджета, което не означава, че ще бъде приет Бюджет. Това не означава, че в парламента ще се достигне до разбирателство за бюджета. Ако има предсрочни избори, така обявеният бюджет ще бъде в ущърб на "Продължаваме промяната". Бих казала, че президентът и служебния кабинет не играят в полза на ПП". Това заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS.

Тя обясни, че не вижда как и ГЕРБ биха съставили кабинет, без подкрепа от ПП. "Както и да смятаме, няма да се формира мнозинство. Не мисля, че ГЕРБ ще търсят подкрепа от БСП и от ДПС", обясни Коларова. Тя предполага, че кабинетът на Бойко Борисов ще бъде тип експертен.

По думите й консултациите при президента Румен Радев бяха различни за първите две големи коалиции. "За ГЕРБ основният приоритет беше съставянето на редовен кабинет. Веднага след тях влязоха от ПП. За основен приоритет при тях е бюджета и съставянето на редовен кабинет е нещо нереалистично", заяви политологът.

ПП обясниха, че за тях редовен кабинет е нещо нереалистично, че ще бъде нещо по модела на "Има такъв народ", по модела на предишния парламент – предлагаме кабинет, ако искате го приемайте. Никакви консултации, нито за състава на кабинета, нито за структурата. Дори се използва някакъв евфемизъм – той се нарича кабинет на малцинството, което е абсурдно – за да функционира, е нужно мнозинство, каза Коларова.

Тя не се нае да каже коя от партиите би подкрепила кабинет, предложен от ПП-ДБ и даде пример, че първият кабинет на ГЕРБ на малцинството мина с подкрепата на три парламентарни групи, при втория кабинет имаше подкрепата на патриотите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (664):
09.04.2024 Средната заплата в Пловдив в края на миналата година е достигнала до 1 830
лева
25.03.2024 Рекорден брой българи са си купили стаж за пенсия
22.03.2024 НОИ с информация за изплащане на болничните
02.01.2024 Добра новина за бъдещите пенсионери, но не на всички ще се хареса
30.12.2023 Посочиха кои българи ще страдат най-много през 2024 г.
29.12.2023 Външният дълг на България е над 30 млрд. лева
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).