Покъртителен разказ за лекарска жестокост към родилка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (98)
15:54 / 29.05.2015
29690
Покъртителният разказ на младата родилка Наташа Габровска, преживяла истински кошмар в болницата в Тетевен, предизвика бурна реакция във виртуалното пространство. Репортажът за скандалния случай беше излъчен в Господари на ефира".

Репортерите бяха повикани от брата на родилката. Той разказа за ужасното поведение на д-р Нина Байчева, завеждащ АГ отделението в тетевенската болница.

"Виковете на д-р Байчева бяха нечовешки. Дори с животно човек не би се държал така", разказа той.

Разказът на самата Наташа пък е ужасяващ. Когато почнала да ражда, д-р Байчева пристигнала отнякъде с черна рокля и дълги нокти. Тя крещяла по нея и се оплаквала от виковете й: 

"Напъвай! Запек не си ли имала? Вие не се научихте да раждате!".

Докторката накарала две сестри да седнат върху жената. Те започнали да я натискат, докато тялото й било извито в болезнена поза. 

След нечовешки грубата и некадърна намеса на лекарката, която използвала железа, тя започнала да обвинява Наташа: "Ти си умори детето". Тя била предадена на братята и съпруга си гола от кръста надолу, кървяща. В същото време една акушерка започнала да се кара на Байчева как е могла да постъпи по този начин.

Не семейството било съобщено, че бебето не диша. Чакали екип от Плевен да вземе мерки, тъй като Окръжната болница в Ловеч отказала да прати линейка.

"След това големият кошмар, в който трябваше да се прибера вкъщи, за да посрещна умрялото си дете и да направим неговото погребение", завърши през сълзи Наташа.

След излъчването на репортажа социалните мрежи завряха от възмутени коментари и призиви за разправа с лекарката. Други съветват цял Тетевен да се вдигне на бунт, за да не се повтарят подобни трагедии.


Виж коментарите (98)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).