Плъхове изгризаха пръстите на 2-годишно дете

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:02 / 03.09.2016
17193
2-годишно дете с ужасяващи нахапвания от плъхове лекуваха хирурзи от областната болница в Търново. 

Момченцето било прието на 19 август, а лекарите изпаднали в шок от вида на крачетата му. Големите пръсти буквално били изгризани, а крайниците до коленете били целите в драскотини. 

"Фалангите на палците ги няма, извършена е хирургична обработка и са оставени за вторично заздравяване, тъй като има дефицит на тъкани. Поставена му е и противобясна ваксина", обясни д-р Иван Манчев. 

По данни на майката нещастието станало през нощта, докато спели в дома си в Сухиндол. Момченцето има вродени заболявания хидроцефалия и спина бифида, вследствие на които няма чувствителност на крайниците, обясниха медиците. Вероятно затова никой не е усетил зловещото нападение. 

За случая веднага били уведомени от агенцията за закрила на детето, които извършват проверка на условията, в които е отглеждано болното дете. Бил уведомен и кметът на Сухиндол Пламен Чернев. 

"За мен е необяснимо. Семейството живее при нормални условия. Това е първото им дете и те се грижат добре за него. Тежко увредено се роди и още тогава им предложиха да го настанят в дом, но те не го изоставиха, решиха да си го гледат. Майката е до него по 24 часа. Бащата е изключително притеснен, каза, че не е виждал досега плъхове в стаите. Всички се чудят как е възможно", обясни кметът. 

Според Чернев не може да става дума за родителска небрежност. 

"Заспала съм само за три часа, като се събудих, видях нещо страшно", разказва майката.

В петък тя и момченцето й бяха изписани, но не се прибрали в Сухиндол, а отпътували при родители й в Дупница.


Източник: 24 часа

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Уникална рецепта за вкусно агнешко за Гергьовден
Ако имате неразположение днес и утре - връхлитат ни силни магнитн...
Традиции и забрани на Гергьовден
Военният министър с информация за изтребителите Ф-16 в България
Какво да правим срещу силен махмурлук?
Делян Пеевски с обръщение за 6 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).